Προορισμός Ικαρία

Προορισμός Ικαρία

Ένας μικρός παράδεισος

Ικαρία, το νησί που έχει συνδέσει το όνομα του με το μύθο του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Εάν αναζητάτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Ικαρία, πρόκειται να επισκεφθείτε ένα νησί που είναι γνωστό από τη Μυθολογία και μέχρι πριν λίγα χρόνια, ήταν γνωστό κυρίως για τις ιαματικές του πηγές.

Σήμερα όλο και περισσότεροι παραθεριστές ανακαλύπτουν τις φυσικές ομορφιές της που προδιαθέτουν για όμορφες και ήσυχες διακοπές, γεγονός στο οποίο συμβάλουν οι χαλαροί ρυθμοί των κατοίκων του. Κλείστε φθηνά ξενοδοχεία στην Ικαρία και χαλαρώστε σε μια παραλία της ή απολαύστε τους λαχταριστούς τοπικούς μεζέδες!

Από Ελλάδα για Ικαρία πετάμε με απευθείας πτήσεις των:

Olympic Air
Πληροφορίες για Ικαρία
Η Ικαρία έχει λιμάνι τον Άγιο Κήρυκα, που είναι και πρωτεύουσα του νησιού και πολλά από τα χωριά της είναι ορεινά. Το βουνό Αθέρας διατρέχει το νησί σ' όλο του το μήκος του νησιού και η ψηλότερη κορυφή του είναι στα 1.037 μέτρα. Το όνομα της Ικαρίας είναι στενά δεμένο με την ελληνική μυθολογία και τον Ίκαρο, γιο του εφευρέτη Δαίδαλου.

Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος κατάφεραν να δραπετεύσουν από το Μίνωα, βασιλιά της Κρήτης, χάρη στα κέρινα φτερά που είχαν κολλήσει στην πλάτη τους. Ο νεαρός Ίκαρος μαγεμένος από την αίσθηση της πτήσης πέταξε προς τον ήλιο. Η ζέστη έλιωσε τα φτερά του και βρέθηκε στη θάλασσα όπου πνίγηκε, δίνοντας το όνομα του στο νησί και το Ικάριο πέλαγος.

Διαβάστε περισσότερα στο www.aboutickets.com