Γυναίκες σε κίνδυνο! Γιατί ΔΕΝ πρέπει να σε νοιάζει πλέον η γνώμη των άλλων για σένα

Γυναίκες σε κίνδυνο! Γιατί ΔΕΝ πρέπει να σε νοιάζει πλέον η γνώμη των άλλων για σένα

Ήρθε η στιγμή να μεταδώσουμε τις γνώσεις μας

"Ο Νίκος μου είπε πως αυτό το ρούχο με παχαίνει. Ο Γιάννης μου είπε ότι οι φωτογραφίες μου στο Facebοοk είναι υπερβολικά σέξι. Η Μαρία μου λέει χρόνια να μην είμαι τόσο κοινωνικοί γιατί οι άντρες παίρνουν το λάθος μήνυμα". Κατάθλιψη.

Και από την άλλη ο μπαμπάς που πάντα έλεγε πως δεν ευθύνομαι εγώ για τις σκέψεις των άλλων.

Λένε πως όσο μεγαλώνεις αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι την ουσία των πραγμάτων και να μην μένεις στην επιφάνεια αυτών. Ήρθε η στιγμή να αποδεχτούμε τον εαυτό μας και να τον αφήσουμε να βγει στον έξω κόσμο χωρίς περιστροφές, χωρίς ενοχές, χωρίς τύψεις. Κάπου διάβασα προχτές πως κανένας ωκεανός δεν μπορεί να βυθίσει ένα πλοίο αν πρώτα δεν μπει στα "σωθικά" του. Και πόσο ταιριάζει αυτή η μεταφορά στον σημερινό τρόπο ζωής.

Γιατί πρέπει να τους ακούς και να αλλάζεις εσύ; Γιατί να αφήνεις τα λόγια των άλλων να μπαίνουν μέσα σου και να "βυθίζουν" αυτή που πραγματικά είσαι. Κανένας δεν είναι καλύτερος από σένα εκτός από σένα. Η διαφορετικότητα είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από μια μάζα που γίνεται όλο και πιο ίδια. Ίδια ρούχα, ίδιο στιλ, ίδιες ατάκες, ίδια στέκια, ίδιο lifestyle.. τις περισσότερες φορές γιατί μας νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι.

Αν θες να σταματήσεις να γίνεσαι σαν τους άλλους σταμάτα να ακούς τι λένε για σένα.


Νιώσε άνετα με το να μην ξέρεις τι σκέφτονται για σένα.

Το πώς σε χαρακτηρίζουν οι άλλοι έχει να κάνει περισσότερο με τους άλλους παρά με σένα την ίδια. Μπορεί να σε συμπαθήσουν ή να σε αντιπαθήσουν γιατί τους ξύπνησες στο μυαλό κάποιον που συμπαθούσαν ή αντιπαθούσαν αντίστοιχα από το παρελθόν τους. Και φυσικά θα σε περιγράψουν με βάση το δικό τους σύστημα αισθητικής και εμπειριών. Οπότε ποιος από αυτούς που σε κρίνει βλέπει το πραγματικό σου εγώ; Κανείς.

Αυτό το mantra μπορείς να το λες ξανά και ξανά: Αυτή είναι η ζωή ΜΟΥ, οι επιλογές ΜΟΥ, και οι εμπειρίες ΜΟΥ. Όσο δεν πληγώνω ανθρώπους, δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το τι σκέφτονται για μένα. Τελεία και παύλα.

Να ξέρεις πως οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με σένα όσο νομίζεις
Οι πιθανότητες λένε πως οι άλλοι δεν σε έχουν συνεχώς στο μυαλό τους. Αν πιστεύεις ότι ασχολούνται διαρκώς με το ντύσιμό σου, με κάτι που είπες ή που έκανες τότε ξεγελάς τον εαυτό σου. Οι δικές σου ανασφάλειες και οι φόβοι δημιουργούν αυτή την ψευδαίσθηση. Αν καταλάβεις πόσο περιστασιακοί είμαστε στις ζωές των άλλων θα σε νοιάζει λιγότερο η γνώμη τους. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι πως εσύ κρίνεις τον εαυτό σου διαρκώς και όχι εκείνοι.

Αποδέξου πως η γνώμη κάποιου δεν είναι δικό σου πρόβλημα
Πόσες φορές έχεις κοιτάξει κάποιον και έχεις βγάλει μια άποψη για εκείνον που τελικά δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η εμφάνιση μπορεί να ξεγελάσει. Έτσι λοιπόν αυτό που κάποιος θα σκεφτεί για σένα δεν περιέχει ποτέ ολόκληρη την αλήθεια σου. Αν κάποιος μένει στα επιφανειακά σου χαρίσματα τότε είναι στο χέρι τους να σε κρίνουν πιο ουσιαστικά και όχι στο δικό σου. Μην προσπαθείς να τους πείσεις να σε δουν αλλιώς. Η ζωή σου θα γίνει λιγότερο πολύπλοκη αν δεν σε αγχώνει η γνώμη των άλλων.

Ρώτα τον εαυτό σου: "Με νοιάζει πραγματικά τι σκέφτονται";
Οι άνθρωποι θα σκεφτούν αυτό που θέλουν. Ότι και αν πεις, ότι και αν φορέσεις, όσο προσεκτική είσαι στις λέξεις και στις πράξεις σου. Θα βρουν κάτι να πουν γιατί θα παρεξηγήσουν ότι κι αν κάνεις. Τελικά πόση σημασία έχουν αυτοί στη ζωή σου; Το μόνο που αξίζει στην πορεία μας είναι η άποψη που έχουμε εμείς για τον εαυτό μας. Με αυτό θα πορευτείς και θα ζήσεις. Μείνε αληθινή σε σένα. Αποφάσισε τι είναι σωστό για σένα και προχώρησε με βάση αυτό.

Δες επιτέλους τα πλεονεκτήματα του να είσαι ξεχωριστός
Είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση η μιμιτική διάθεση. Στην προσπάθεια μας να γίνουμε κάτι άλλο, στο τέλος μένουμε άδειοι ψυχικά. Γιατί αυτούς που εκτιμάμε και θέλουμε να τους μοιάσουμε τους θαυμάζουμε για την ιδιαιτερότητά τους. Αλλά με τη μίμηση ποτέ δεν θα τους ξεπεράσουμε. Όσο πιο άνετη νιώσεις με σένα, με τις ιδιαιτερότητές σου, την εμφάνισή σου, τόσο θα είσαι σε θέση να γιορτάσεις το ότι είσαι διαφορετική. ΜΗΝ αλλάξεις αυτή που είσαι. ΓΙΝΕ εσύ και μόνο.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πρώτες σας διακοπές; Για να μην χωρίσετε στο νησί διαβάστε τί πρέπει να κάνετε