Μην χάσετε το αποψινό, μοναδικό υπερθέαμα της αυγουστιάτικης πανσελήνου!

Μην χάσετε το αποψινό, μοναδικό υπερθέαμα της αυγουστιάτικης πανσελήνου!

Σούπερ φεγγάρι και αμέτρητα πεφταστέρια θα φωτίσουν το νυχτερινό ουρανό!

Όλοι οι λάτρεις του ρομαντικού, αυγουστιάτικου φεγγαριού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν απόψε ένα υπερθέαμα, αφού το φεγγάρι, λόγω της «Υπερπανσελήνου», θα είναι πιο μεγάλο και λαμπερό από ποτέ, ενώ το εντυπωσιακό θέαμα θα ολοκληρώσουν τα αστέρια που θα πέφτουν «βροχή».


Η διαφορά της αποψινής πανσελήνου οφείλεται στο γεγονός ότι το φεγγάρι θα βρίσκεται κατά 14% πιο κοντά στη Γη, με αποτέλεσμα να είναι υπερβολικά φωτεινό. Και μπορεί η... σούπερ- πανσέληνος να αποτελεί πραγματικά ένα εντυπωσιακό φαινόμενο, ωστόσο όμως, όχι σπάνιο αφού κατά τη διάρκεια ενός έτους, επαναλαμβάνεται περίπου έξι φορές. Καμία άλλη εποχή όμως δεν θα μπορούσε να κάνει το πανέμορφο φεγγάρι να μοιάζει πιο ρομαντικό. Για όσους βέβαια θα ήθελαν να βρίσκονται σε διακοπές και να το απολαύσουν χωρίς περιορισμούς, υπάρχει ακόμα μια ευκαιρία στο τέλος του καλοκαιριού, αφού η επόμενη «Υπερπανσέληνος» θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου.


Αν θέλετε και εσείς να απολαύσετε με το άλλο σας μισό το μοναδικό αποψινό φεγγάρι και να... κάνετε ευχές στα πεφταστέρια, φροντίστε να προτιμήσετε πιο σκοτεινές τοποθεσίες, καθώς τα φώτα των πόλεων σε συνδυασμό με το έντονο σεληνιακό φως δεν θα σας επιτρέψουν να παρατηρήσετε εύκολα τις «Περσείδες», τα αστέρια δηλαδή που θα συμπληρώνουν με ένα μοναδικό τρόπο το σκηνικό και το φαινόμενό τους θα κορυφωθεί την 12η Αυγούστου. Άλλωστε, κάτι τέτοιες στιγμές είναι που καταλαβαίνεις πως δεν χρειάζονται και πολλά πράγματα για να είσαι ευτυχισμένος. Μόνο λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το... ταίρι σου!

Διαβάστε ακόμη:

Πτήσεις από Ελλάδα για Άμστερνταμ

Σε καταλαβαίνουμε! Οι 12 (καλοί) λόγοι που δεν θες συγκάτοικο