ΥΠΟΘΕΣΗ: ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ

Μίκα Χατζηδάκη
ΥΠΟΘΕΣΗ: ΑΝΔΡΙΚΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ

Γράφει η Μίκα Χατζηδάκη

Θέλετε να κλαίω; Αυτό θέλετε; Τι είναι αυτό που κρατάτε; Πού πάτε 2 μέτρα άντρες με τσαντάκια;

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ

Όλα ξεκίνησα στη γιορτή μίας φίλης, σε ένα κάλεσμα αρχές του Φθινοπώρου, μία υπέροχη βραδιά, σε μία τέλεια αυλή. Γέλια, κρασί, κουτσομπολιό... και ξαφνικά ένα clutch! Ένα τσαντάκι χειρός με trucks και χερουλάκι περασμένο στο χέρι ενός καλεσμένου (*ήχος βιολιού). The horror!Το βλέμμα μου καρφώθηκε πάνω του σαν πρόκα. Όχι, δεν γίνεται, δεν είναι δυνατόν.

Θυμάμαι από μικρή τον μπαμπά μου να κρατάει ένα briefcase στη δουλειά του. Έμοιαζε με μικρό βαλιτσάκι. Γενικά όμως κρατούσε μόνο το πορτοφόλι του και αυτό ήταν πάντα στην τσέπη στην όποια είχε δημιουργήσει και χαρακτηριστικό σημάδι.

Τι είναι αυτά τα τσαντάκια και τι έχετε μέσα;

Η ΜΠΑΝΑΝΑ

Κοινώς, το τσαντάκι που δένει στη μέση.Εδώ θα είμαι αμείλικτη. Όχι! No. Niet. Non. Για κανένα λόγο και σε όλες τις γλώσσες του κόσμου! Δεν πάει να είναι ό,τι πιο βολικό. Δεν πάει να σας το έκανε δώρο ο Μπέκαμ ο ίδιος. Δεν είναι ωραίο. Δεν πάει με τίποτα. Δεν συνδυάζεται. Δεν ταιριάζει πουθενά. Μας ξενερώνει με το που το βλέπουμε, πώς να σας το πω διαφορετικά; Ανήκει στην κατηγορία «απαγορεύεται αυστηρά» μαζί με τα capri παντελόνια και τις μπλούζες με μεγάλο V.

Υ.Γ. Όχι δεν πάει ούτε όταν το φοράτε κρεμασμένο στον ώμο, ούτε χιαστί στο λαιμό!

Ο ΦΑΚΕΛΟΣ

Μη χειρότερα! Είστε δικηγόροι; Είστε συμβολαιογράφοι; Τι τον κρατάτε το φάκελο; Μην κρύβετε μέσα τίποτα συσκευασίες με ζαμπόν (γιατί εκεί θα πάω πάσο). Πού πάτε με αυτό στο χέρι, θα τρελαθώ!Ότι ξύπνησες μία μέρα και είπες: «Σήμερα θα πάω να αγοράσω ένα φάκελο για τις εξόδους μου! Να βάζω, ας πούμε, μέσα πορτοφόλι, τσιγάρα και προφυλακτικά»; Δεν νιώθω καλά αλήθεια σας το λέω! Επειδή δεν ζούμε στο Μανχάταν και θα σας στεναχωρήσω αλλά, τι να κάνω -κάποιος πρέπει να το πει- δεν είστε fashion icons. Όχι και πάλι όχι!

ΑΝΟΙΞΤΕ... ΗΡΘΕ Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

Αυτό πάλι; Κάτι τοσοδούλια τσαντάκια με πελώριο λουρί. Face palm μέχρι να με πιάσει πονοκέφαλος. Είδα έναν στο γήπεδο παιδιά με τέτοιο, δηλαδή και μη χειρότερα! Βρε καλά μου αγόρια, είστε 2 μέτρα και κρατάτε τέτοιο τσαντάκι; Δεν σας ενοχλεί εσάς; Το είδατε και είπατε «α τι ωραίο»; «Θα μου πηγαίνει»; Καταρχάς δεν χωράει μέσα τίποτα! Μετά βίας το πορτοφόλι σας άντε και το κινητό. Αν το αγοράσατε μόνο για αυτά τα δύο αντικείμενα χίλιες φορές να τα κρατάτε στα χέρια! Να σας τα κρατάμε εμείς! Ό,τι θέλετε μόνο, να χαρείτε, πετάξτε τα!

ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ


Ναι, μπορείτε να κρατάτε τσάντα και αυτή είναι η εξής μία: Backpack. Ό,τι χρώμα θέλετε και ό,τι ύφασμα θέλετε. Σας αφήνουμε ελεύθερους.Έχεις μηχανή; Backpack. Έχεις αμάξι; Backpack. Έχεις ποδήλατο; Backpack. Δεν έχεις όχημα οποιουδήποτε είδους; Και πάλι backpack.Είναι όμορφα, ταιριάζουν σε όλες τις πλατούλες και δεν βγάζουμε… σπυριά όταν τα βλέπουμε. Πάνε με κοστούμια, με τζιν, με φόρμες με τα πάντα! Η σίγουρη επιλογή για minimum ξενερώματα (*έξαλλα χειροκροτήματα).

Συνοψίζουμε: Αυτό ήταν ένα κείμενο στιλιστικής προσφοράς για όλους εσάς τους άντρες που τόσο αγαπάμε! Να θυμάστε: Όχι τσαντάκια, όχι clutch σε εξόδους και ραντεβού! Για να μπορούμε να χαιρόμαστε όλοι μαζί την όραση και αυτό το χειμώνα!

Backpack! Backpack! Backpack! Backpack!