Survivor: Γιατί έχουμε όλοι τέτοιο «κόλλημα»;

Μίκα Χατζηδάκη
Survivor: Γιατί έχουμε όλοι τέτοιο «κόλλημα»;

Δεν θα βγω, έχω να δω!

γράφει η Μίκα Χατζηδάκη

Ώρα: 20:50. Δευτέρας, Τρίτης, Τετάρτης και Κυριακής. Διάσημοι εναντίων μαχητών. Το Survivor ξεκινά!Την πρώτη φορά που ξεκίνησα να το βλέπω είπα ότι δεν θα το ξαναδώ ποτέ. Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιο λεπτό του επεισοδίου μετατράπηκε στο μεγαλύτερο «κόλλημα» που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Έχω παρακολουθήσει όλα τα Survivor της Αμερικής και είναι από τα αγαπημένα μου reality. Όμως αυτό, το ελληνικό, το φετινό, ξεπερνά κάθε προσδοκία των δημιουργών του, «σπάει» κάθε ρεκόρ τηλεθέασης μετά το «Παρά Πέντε» του Γιώργου Καπουτζίδη και καταφέρνει να μας καθηλώνει στον καναπέ τέσσερις φορές την εβδομάδα για 3μιση ώρες σερί. Προσπάθησα να εξηγήσω το γιατί και να τo γράψω σε δέκα γραμμές.

Social Media

Η απόλαυση του να παρακολουθείς κάτι και να διαβάζεις παράλληλα σχόλια, σε Facebook ή Twitter, είναι εθιστική. Το αποδεικνύουν χρόνια τώρα μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές και στιγμές (βλ. Eurovision, εκλογές, reality κλπ) που είναι η χαρά του χρήστη που ξετινάζει ένα χάσταγκ και μετρά ευχαριστημένος τα like στις πετυχημένες ατάκες του. Το Twitter «ανθίζει» κάτι τέτοιες βραδιές και το Survivor φάνηκε από την πρώτη κιόλας μέρα ότι θα πάει καλά. Δεν το βλέπουν κάποιοι, το βλέπουν… όλοι! Σχολιάζουν, έχουν επιλέξει πλευρά και έχουν εκδηλώσει συμπάθειες και αντιπάθειες (μην πω μίση). Το ζουν κανονικά.Βαθύ, ρηχό, όλοι παρακολουθούν και δίνουν ρέστα σε χιούμορ και παρατηρητικότητα. Εκ του ασφαλούς. Από τον καναπέ. Εκεί που όλα είναι εύκολα...

Είναι κάτι που δεν θα τολμούσαμεποτέ

Και έρχομαι να πω το εξής: Εγώ δεν θα πήγαινα ποτέ. Να κοιμάμαι πάνω στα ξύλα στην παραλία, να τρώω κάθε μέρα μία χούφτα ρύζι με καρύδα, να μην μπορώ να πλυθώ, να μην μπορώ να πιω καφέ (φόνος), να πρέπει κάθε τρεις και λίγο να τρέχω εμπόδια για να κερδίσω ένα κεφτεδάκι. Όχι παιδιά. Μπράβο σε αυτούς που πήγαν. Χίλια μπράβο. Είναι γενναίοι! Εγώ δεν είμαι. Είμαι «κότα» κανονική. Ίσως για αυτό να μου αρέσει αυτό το reality, γιατί είναι κάτι τόσο έξω από μένα που με ξεπερνά, ενώ ταυτόχρονα με ιντριγκάρει να το βλέπω.

Οι παίκτες

ΤΟ κάστινγκ. Χειροκροτώ όρθια τους υπεύθυνους και τους βγάζω το καπέλο. Όλοι αμφισβήτησαν την παρέα των διασήμων στο πρώτο επεισόδιο και τάχτηκαν με τους μαχητές αλλά σύντομα οι πραγματικοί εαυτοί τους μας έσπρωξαν (σχεδόν όλους) στην αγκαλιά της ομάδας του Σπαλιάρα, του Μπο και της Λάουρας Νάργκες.Το μεγάλο faux pas των μαχητών ήταν να διώξουν στο πρώτο κιόλας συμβούλιο τον Γιώργο Αγγελόπουλο, παίκτης που αποδείχτηκε γρήγορος, ψαράς, μάγειρας, χτίστης, καλό παιδί και γενικά Μαγκάιβερ (του δίνεις ένα σουγιά και σου χτίζει το Μπουρτζ Αλ Αράμπ)!To δε κάστινγκ των μαχητών είναι ακόμα πιο επικό! Έχουν βρει πραγματικά «διαμάντια» και τα έχουν ακουμπήσει όμορφα και απαλά στην παραλία του Άγιου Δομίνικου να λάμψουν από μόνα τους...

Πάνος, ο μάνατζερ Ράγκμπι:

Έχει καταφέρει το ακατόρθωτο. Τον μισεί ο κόσμος όλος. Μας έχει ξυπνήσει συναισθήματα που κοιμόντουσαν χρόνια. Αυτός, η φωνή του και τα χιλιάδες αστεράκια στα ρούχα του.Έχει μπει για να «ανακατέψει» τα πάντα και να φύγει. Δεν είναι ο καλύτερος παίκτης, δεν τον συμπαθούν οι υπόλοιποι κι όμως μένει... ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ;

Τσανγκ, ο Κινέζος από τη Θεσσαλονίκη:

Στην αρχή ήταν συμπαθής. Μετά μόλις «σύρθηκε» ως άλλη… σαυρίτσα προς το μέρος του Πάνου, απέκτησε εχθρούς σε όλο το Πανελλήνιο.

Γουίλι, ο αντιπαθέστατος:

Μπήκε μετά από οικειοθελή αποχώρηση παίκτη και μπήκε με φόρα. Του κόπηκε και έγινε αντιπαθής σε νανοσεκόντ. Μας αποχαιρέτησε την Τετάρτη... Bye Γίλι!!

Μπο, ο ράπερ:

Αρκουδάκι, αγκαλίτσα, τρελαίνομαι με Μπο! Είναι πάντα ακούνητος, πεινάει, καταριέται την ώρα και τη στιγμή που πήγε. Μην τον ενοχλεί κανείς! Θα κάνω χαμό!

Ειρήνη, η τραγουδίστρια:

Πείνα, πείνα, πείνα, κοιλιακά προβλήματα, πείνα, πείνα. Θα μας μείνει στα χέρια. Ποιος πήρε την κουβέρτα της;

Σπαλιάρας, ο «έχω πάει με 4.000 γυναίκες»:

Έχει λίγο τα νεύρα του, μιλάει πολύ, τους έχει κάνει «ανάστα», αλλά μετά τη φάρσα του Χρανιώτη, είμαι μαζί του!«-ΓΙΑΤΙ ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ;»

Γιώργος, αυτός που δεν θέλανε οι άλλοι:

Το καλύτερο πετάξατε παιδιά! Αυτός θα νικήσει, σας το λέω από τώρα!

Κώστας, ο πρώην μισθοφόρος:

Μία τον συμπαθείς, μία όχι. Κάνει πείσματα, έχει νεύρα, κάνει μοναδικές γκριμάτσες στο συμβούλιο, μισεί τον Πάνο. Θα δούμε. Δεν ξέρω αν τον συμπαθώ.

Στέλιος, η χαρά της ζωής:

Έχει χιούμορ, καλά δεν τον λες, είναι καλός παίκτης, μιμείται φωνές. Να μείνει, να μη βαριόμαστε!

Λάουρα, η «κομμώτρια»:

Να το το outsider. Εκεί που έχανε έφτασε να κερδίζει, εκεί που δεν την υπολόγιζαν, μετράει και γενικά κάνει ωραία κοτσιδάκια. Λάουρα φάτους ζωντανούς!

*(επιλεγμένοι παίκτες έχει κι άλλους...)

Η πείνα

Ελάτε, παραδεχτείτε το. Καθόμαστε όλοι και το βλέπουμε τρώγοντας πίτσες και μακαρονάδες και ευχαριστιόμαστε που οι άλλοι πεινάνε και τρώνε όλη μέρα μισό κομμάτι καρύδα! Η ταλαιπωρία του άλλου, είναι δική μας ευχαρίστηση -όχι γιατί είμαστε κακοί άνθρωποι- αλλά γιατί ήταν επιλογή του να πάει, να πεινάει και να ταλαιπωρείται! Να τρελαίνεσαι!

Ο παρουσιαστής

Σάκης, όχι ο Ρουβάς... ο άλλος, ο Τανιμανίδης! Στην αρχή έφαγε κράξιμο. Κάτι αφετερίες, κάτι σαρδάμ, κάτι φωνές χωρίς λόγο. Όμως με τον καιρό «έστρωσε», το βρήκε και τον συνηθίσαμε. Ο Σάκης ταιριάζει στον Άγιο Δομίνικο, δεν είναι παράταιρος, έχει χιούμορ και φαίνεται να είναι κοντά στους παίκτες. Αποκαλύπτει τα φαγητά με περίσσια χάρη και «τσιμπάει» τα σχόλια στα συμβούλια σαν καβουράκι. Δεν ‘ν’ κακός.

Οι έρωτες

Τους έχουμε διαβάσει, αλλά ακόμα δεν τους έχουμε δει. Θα συμβούν. Δεν μπορεί. Πάντα συμβαίνουν. Αγόρι ερωτεύεται κορίτσι που δεν έχει κάνει μπάνιο εδώ και βδομάδες, δεν έχει ίχνος μακιγιάζ πάνω της και φοράει τα ίδια ρούχα κάθε μέρα. Ποια σταχτοπούτα; ΕΝΑ ΕΠΟΣ!

Survivor θα γράψουμε κι άλλα για σένα στην πορεία. Έχουμε πολλούς μήνες ακόμα μπροστά μας και όρεξη για να σε βλέπουμε. Μη μας απογοητεύσεις!