Νοέμβριος και η φάση είναι «μπες σε Xmas mood» τώρα!

Νοέμβριος και η φάση είναι «μπες σε Xmas mood» τώρα!

Επτά tips για να μπεις νωρίς στο πνεύμα

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που έπαθαν… νευρικό κλονισμό όταν την 1η Νοεμβρίου είδαν τα πρώτα χριστουγεννιάτικα tweets και τις αναρτήσεις τύπου «Christmas is coming» στο Instagram (ναι, έγιναν και αυτά), τότε σε προειδοποιούμε πως αυτό το άρθρο δεν είναι για εσένα! Στην περίπτωση, ωστόσο, που ανυπομονείς για τα Χριστούγεννα, τότε αξίζει να «μελετήσεις» τις συμβουλές μας για να βάλεις από νωρίς στην καθημερινότητά σου φέτος το πνεύμα των γιορτών!

Γιατί αξίζει να το κάνεις; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που αρκούν για να πείσουν ακόμη και την πιο δύσπιστη και εμείς παραθέτουμε τον πιο σημαντικό (κατά την ταπεινή μας άποψη). Το να αρχίσεις να ετοιμάζεσαι από τώρα για τα Χριστούγεννα θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη διάθεσή σου. Σκέψου όλα τα λαμπάκια, τα φωτάκια, τα κεκάκια και τα πολύχρωμα στολιδάκια που θα σε «περικυκλώσουν»! Πώς να μην έχεις έναν λόγο να χαμογελάς κάθε μέρα με τόσα χρώματα και τόση λάμψη;

Το πώς θα μπεις στο πνεύμα των Χριστουγέννων από τον Νοέμβρη θα σου αναλύσουμε, παραθέτοντας μερικά απλά αλλά πολύτιμα X-mas tips!

1. Ξεκίνα φτιάχνοντας τη λίστα με ταχριστουγεννιάτικα ψώνια

Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα το γράψιμο για να μην «τρέχεις» την τελευταία στιγμή. Σκέψου τι θα χρειαστείς φέτος για να στολίσεις το σπίτι σου ή να ετοιμάσεις το χριστουγεννιάτικο γεύμα. Θέσε από τώρα ένα budget και οργανώσου.

2. Κάνε την έρευνά σου για τα δώρα

Αν η αγορά των χριστουγεννιάτικων δώρων σου προκαλεί «πονοκέφαλο» τότε φρόντισε να ασχοληθείς από νωρίς φέτος με το συγκεκριμένο θέμα. Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα, τότε ρίξε μια ματιά στην ντουλάπα σου. Μήπως υπάρχουν δώρα που έλαβες και τα οποία δεν χρειάζεσαι; Καλό είναι να κάνεις επίσης μια «έρευνα» για να δεις τι δώρα θα ήθελαν να λάβουν φέτος τα μέλη της οικογένειάς σου ή ο καλός σου και κάθε φορά που θα πηγαίνεις μια βόλτα στα μαγαζιά, θα μπορείς να κοιτάς τη λίστα σου και να παίρνεις και κάτι. Φυσικά, υπάρχει και η απίστευτα άνετη επιλογή του e-shopping!

3. Το handmadeείναι πάντα πιο «γλυκό»

Αν δεν ξέρεις πώς να αξιοποιήσεις τον ελεύθερό σου χρόνο, κάνε κάτι χαλαρωτικό, όπως… χειροποίητες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες. Από κάρτες, μέχρι διακοσμητικά και handmade δωράκια, μπορείς να κάνεις πολλά με ελάχιστα χρήματα και ένα «σερφάρισμα» στο Διαδίκτυο αρκεί για να σε βοηθήσει.

4. Άρχισε να «γεμίζεις» το ημερολόγιο

Φέτος απόλαυσε τον μήνα των Χριστουγέννων στο έπακρο, ανακαλύπτοντας τις πιο γιορτινές εκδηλώσεις της πόλης και φυσικά, τα καλύτερα πάρτι. Δες πού μπορείς να πας για να μπεις από νωρίς στο πνεύμα των γιορτών και μην ξεχάσεις να σημειώσεις στο ημερολόγιό σου τις οικογενειακές υποχρεώσεις! Κάπως έτσι θα «γεμίσεις» τον Δεκέμβριο με γιορτινά ραντεβού και εξόδους!

5. Τα πιο νόστιμα Χριστούγεννα θαείναι τα φετινά!

Πότε δεν είναι νωρίς για νόστιμες, χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, για αυτό άρχισε από τώρα να ψάχνεις στο Διαδίκτυο ή το βιβλίο μαγειρικής της μητέρας σου για τις συνταγές που θα ετοιμάσεις αυτές τις γιορτές. Αν δεν θέλεις να περιοριστείς στα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες, μπορείς να ψάξεις για γιορτινές ενναλακτικές που θα ενθουσιάσουν τους φίλους και τους συγγενείς σου και θα φέρουν στο σπίτι σου λίγη από τη «μαγεία» των Χριστουγέννων. Ετοίμασε τη λίστα με τις συνταγές που θέλεις να ετοιμάσεις για να κερδίσεις χρόνο και να μην τρέχεις τις ημέρες των εορτών.

Extra tip: Μπορείς, επίσης, να ετοιμάσεις από τώρα χριστουγεννιάτικά κουλουράκια και να τα καταψύξεις, για να τα ψήσεις όποτε θελήσεις!

6. Ετοίμασε την πιο κεφάτη playlist

Λένε πως η μουσική σε «ταξιδεύει» και η αλήθεια είναι ότι ένα κλασικό, γιορτινό κομμάτι μπορεί να σε μεταφέρει στα Χριστούγεννα σε χρόνο ντετέ! Ετοίμασε, λοιπόν, μια χριστουγεννιάτικη playlist για άρχισε από τώρα να την ακούς κάθε βράδυ, όταν θα επιστρέφεις στο σπίτι εξουθενωμένη από το γραφείο. Ένα ποτήρι κρασί, οι αγαπημένες σου πιτζάμες και τα πιο μελωδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια θα σε κάνουν να χαλαρώσεις και να αισθανθείς μια «ζεστασιά» γύρω σου.

7. Άρχισε να κάνεις οικονομία!

Ωραία τα Χριστούγεννα αλλά συνήθως κοστίζουν για αυτό και αξίζει να κάνεις από τώρα οικονομία για να μπορείς να ξοδέψεις κάτι παραπάνω την περίοδο των γιορτών. Διότι και τις βόλτες σου θα τις πας και τα δώρα σου θα τα πάρεις. Φρόντισε, λοιπόν, να προνοήσεις και για το θέμα της αποταμίευσης και να θυμάσαι πως, όπως λέει ο «σοφός» λαός, «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Καλά Χριστούγεννα!