Spa στο σπίτι

Spa στο σπίτι

Υπάρχει καλύτερο μέρος από το σπίτι σου για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης; Βάλε φαντασία και μετέτρεψε το μπάνιο σου σε έναν χώρο ευεξίας. Το καλύτερο είναι ότι θα βρίσκεσαι σε ένα οικείο περιβάλλον, όπου θα νιώθεις πολύ άνετα, κάτι που μειώνει αυτομάτως το στρες και το άγχος!

Μετάτρεψε το μπάνιο σου σε χαμάμ!

Επίλεξε μία μέρα που θα έχεις αρκετές ώρες στη διάθεσή σου, προκειμένου να είσαι ήρεμη και να μπορείς να απολαύσεις κάθε λεπτό της μοναδικής αυτής εμπειρίας χωρίς άγχος. Φρόντισε να είσαι μόνη στο σπίτι και άσε για λίγο το κινητό σου στην άκρη, προκειμένου να είσαι σίγουρη ότι κανείς δεν θα διακόψει την «ιεροτελεστία» σου.

Δημιούργησε το κατάλληλο σκηνικό! Το μόνο που θα χρειαστείς είναι αρκετά αρωματικά κεριά και αιθέρια έλαια. Το αμυγδαλέλαιο για παράδειγμα είναι ιδανικό, καθώς πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει για το δέρμα σου, η μυρωδιά του θα αλλάξει τη διάθεσή σου. Μην ξεχνάς ότι η αρωματοθεραπεία έχει πολλά πλεονεκτήματα.

Βάλε μουσική και χαλάρωσε

Προτίμησε ήρεμες και χαλαρωτικές μελωδίες που θα σε ταξιδέψουν και θα σε προετοιμάσουν για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Ιδανικά προτίμησε ήχους της φύσης και της θάλασσας που θα σε μεταφέρουν σε γαλήνια μέρη…

Παράλληλα, δοκίμασε να εξοικειωθείς με τον διαλογισμό, που θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις τις αρνητικές σκέψεις και τα εξωτερικά ερεθίσματα. Δεν χρειάζεσαι πολλές ώρες, όπως μπορεί να πιστεύεις. Δέκα λεπτά είναι αρκετά προκειμένου να κλείσεις για λίγο τα μάτια σου και να κάνεις εισπνοές και εκπνοές για να «διώξεις» το άγχος και το στρες.

Γέμισε την μπανιέρα με χλιαρό νερό και ρίξε μερικά ροδοπέταλα και λίγες σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο ή άλατα μπάνιο. Το ατμοσφαιρικό σκηνικό θα είναι ιδανικό για να μπεις στην μπανιέρα, να κλείσεις τα μάτια και να αφεθείς για όση ώρα νιώθεις πως έχεις ανάγκη.

Απολέπιση και ενυδάτωση!

Στη συνέχεια μπορείς να κάνεις απολέπιση με κάποιο scrub. Κάνε μασάζ και κυκλικές κινήσεις για να ενισχύσεις την κυκλοφορία του αίματος και να απομακρύνεις τα νερά κύτταρα και τους ρύπους. Η επιδερμίδα σου μετά από λίγο θα μοιάζει βελούδινη.

Αφού βγεις από το μπάνιο, μπορείς να «σφραγίσεις» την υγρασία και να κρατήσεις την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη για περισσότερες ώρες, απλώνοντας μία ενυδατική ή αμυγδαλέλαιο που χάρη στη βιταμίνη Ε που περιέχει, τρέφει το δέρμα και το προστατεύει από την ξηρότητα και την αφυδάτωση.

Αυτό το Σαββατοκύριακο δοκίμασε να αναζωογονήσεις το πνεύμα και το σώμα σου! Μην ξεχνάς ότι πρέπει να επιλέγεις τα προϊόντα που «αγγίζουν» απαλά το δέρμα σου και του προσφέρουν την περιποίηση που χρειάζεται, όπως το Zewa Exclusive Almond Milk, που είναι η καθημερινή πολυτέλεια που δεν πρέπει να λείπει από το μπάνιο σου!