Η ιεροτελεστία του μπάνιου

Η ιεροτελεστία του μπάνιου

Μας χαλαρώνει, μας αναζωογονεί και μας γεμίζει αισιοδοξία. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή μας σε λίγα μόλις λεπτά και να μας προσφέρει ασφάλεια και ηρεμία, μετά από μία δύσκολη μέρα. Είναι μία προσωπική στιγμή, ο χρόνος που περνάμε με τον εαυτό μας, που διαλογιζόμαστε.

Από ένα γρήγορο ντους μέχρι ένα ζεστό μπάνιο, τα ευεργετικά οφέλη στο σώμα και το πνεύμα μας είναι πολλά. Για να ζήσεις την ιεροτελεστία, αρκεί να χαλαρώσεις και να μετατρέψεις τον χώρο σου στον «ναό» της απόλυτης χαλάρωσης.

Αυτό, φυσικά, προϋποθέτει ότι κανείς δεν θα σε ενοχλήσει και θα διαταράξει την ηρεμία σου, για αυτό άσε κινητά και ηλεκτρονικές συσκευές στην άκρη και οργανώσου! Ξεκίνα διαμορφώνοντας τον χώρο σου και δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Δεν θα χρειαστεί να κάνεις πολλά: Μερικά κεράκια και χαλαρωτική μουσική αρκούν.

Η ιεροτελεστία του μπάνιου

Συνέχισε με ένα χλιαρό ντους για να καθαρίσεις το σώμα σου, να απομακρύνεις τους μικροοργανισμούς και να τονώσεις τον οργανισμό σου. Έπειτα, γέμισε την μπανιέρα χλιαρό νερό που χαλαρώνει τους μυς και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Διάλεξε το αγαπημένο σου αφρόλουτρο και επίλεξε ένα προϊόν που δεν θα διαταράξει το pH της επιδερμίδας σου. Πρόσθεσε τα αγαπημένα σου έλαια και άλατα που έχουν τη δυνατότητα να σε χαλαρώσουν με τα όμορφα αρώματά τους.

Βυθίσου στην μπανιέρα και μείνε στο νερό για όσο νιώθεις άνετα. Χρησιμοποίησε μία πετσέτα ως μαξιλαράκι, κλείσε τα μάτια, κάνε εισπνοές και εκπνοές και διώξε ό,τι σε απασχολεί μακριά. Το νερό θα απομακρύνει το άγχος, την κούραση, τις έγνοιες και το στρες και θα σε γεμίσει αισιοδοξία.

Μην το παρακάνεις και μείνεις στην μπανιέρα περισσότερο από 20 – 30 λεπτά της ώρας, καθώς μπορεί να εμφανίσεις ξηροδερμία. Αντίθετα, για να διατηρήσεις την υγρασία του σώματός σου, όταν τελειώσεις, άπλωσε στο σώμα σου μία ενυδατική ή αμυγδαλέλαιο, το οποίο θα φροντίσει σε βάθος την επιδερμίδα σου.

Η ιεροτελεστία του μπάνιου2

«Κακόμαθε» λίγο τον εαυτό σου, προσφέροντάς του τις μικρές πολυτέλειες που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις όμορφα και να διώξεις την αρνητική ενέργεια. Φρόντισε το σώμα σου με τον καλύτερο τρόπο, χρησιμοποιώντας προϊόντα που το περιποιούνται με απαλότητα. Αφέσου στο μεταξένιο άγγιγμα του νέου Zewa Exclusive Almond Milk και της λοσιόν αμυγδάλου που περιέχει.

Μην ξεχνάς, ότι το σώμα μας είναι το «σπίτι» μας, για αυτό και πρέπει να μάθουμε να ζούμε αρμονικά σε αυτό, να το αγαπάμε με τις ατέλειές του και να το φροντίζουμε καθημερινά. Έτσι, μπορούμε να νιώσουμε καλύτερα τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά!