Η βασίλισσα Ελισσάβετ έδωσε κι επίσημα την συγκατάθεση της για τον γάμο πρίγκιπα Harry-Meghan Markle

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η βασίλισσα Ελισσάβετ έδωσε κι επίσημα την συγκατάθεση της για τον γάμο πρίγκιπα Harry-Meghan Markle

Είναι πλέον επίσημο

Τις τελευταίες ημέρες όλοι μιλούν για την πρώτη επίσημη εμφάνιση της Meghan Markle με την βασίλισσα Ελισσάβετ, αλλά και το πόσο κομψή ήταν σε αυτήν την ομαδική και οικογενειακή τους έξοδο. Λίγες ημέρες μετά η μονάρχης της Αγγλίας έδωσε κι επίσημα την συγκατάθεση της στον εγγονό της, πρίγκιπα Harry να παντρευτεί την αγαπημένη του Meghan Markle.

Πριν από μερικές ώρες κυκλοφόρησε το επίσημο έγγραφο που έστειλε η Ελισάβετ στο Privy Council του Παλατιού, το οποίο συστάθηκε έπειτα από την χθεσινή τους συνάντηση. Σχεδόν δύο μήνες πριν από τον γάμο της χρονιάς η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε στον πολυαγαπημένο της εγγονό την άδεια της, προκειμένου να παντρευτεί την καλή του.

Ένα παρόμοιο γράμμα είχε στείλει στο συμβούλιο η μονάρχης μόλις μία εβδομάδα πριν από τον γάμο του πρίγκιπα William με την Kate Middleton. Το γράμμα που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες αναφέρει:

«Δηλώνω και γραπτώς τη συγκατάθεσή μου σε μια σύμβαση γάμου μεταξύ του πολυαγαπημένου μου εγγονού, Henry Charles Albert David της Ουαλίας και της Rachel Meghan Markle, την οποία συναίνεση πρέπει να υποδηλώσω κάτω από τη Μεγάλη Σφραγίδα και να εγγραφώ στα βιβλία του Privy Council».

Οι πρώτοι έξι άνθρωποι στη σειρά διαδοχής πρέπει να έχουν τη συγκατάθεση της Βασίλισσας προτού μπορέσουν να παντρευτούν, όπως ορίζει η Διαδοχή του Νόμου του Στέμματος το 2013. Εάν ο πρίγκιπας Harry παντρευτεί τη Meghan χωρίς την έγκριση του μονάρχη, αυτός και οι απόγονοί του απαγορεύεται να ανέβουν στο θρόνο. Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν.

Στη gallery παρακάτω θα δεις και το επίσημο γράμμα της βασίλισσας Ελισσάβετ.

Διάβασε ακόμη: Η Meghan Markle κάνει bachelor party και δεν θα πιστεύεις ποιος το διοργανώνει