Wow! Η εφαρμογή αυτή θα σε προειδοποιεί όταν πρόκειται να αρρωστήσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Wow! Η εφαρμογή αυτή θα σε προειδοποιεί όταν πρόκειται να αρρωστήσεις

Ίσως η πιο χρήσιμη από όλες εφαρμογές που υπάρχουν

Στην υπερσύγχρονη κοινωνία που ζούμε πλέον, πολλά πράγματα σχετικά με την καθημερινότητα μας και τη ζωή μας γενικότερα έχουν γίνει πολύ εύκολα με τη βοήθεια των ηλεκτρονικών συσκευών. Πόσες φορές δεν έχεις πληρώσει όλους σου τους λογαριασμούς μέσω Ίντερνετ γιατί βαρέθηκες να πας μέχρι την τράπεζα ή παρήγγειλες κάτι που σου άρεσε πολύ από κάποιο online shop;

Οι εφαρμογές που έχουν δημιουργηθεί μας βοηθούν σε πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας και αυτό σίγουρα είναι πολύ βολικό. Θα θυμάσαι σίγουρα πριν από έναν περίπου μήνα, που μέσα από αυτή τη στήλη διάβασες για την εφαρμογή που θα σε κάνει να ξεπεράσεις τον πρώην σου (επίσης top). Σήμερα θα δεις κάτι επίσης τρομερό, αφού επιστήμονες είναι σχεδόν έτοιμοι να φτιάξουν την πιο super εφαρμογή της χρονιάς.

Πως θα σου φαινόταν να είχες στο κινητό σου το app που θα σε προειδοποιούσε πότε θα αρρωστήσεις; Spooky και εκπληκτικό ταυτόχρονα έτσι; Ίσως να μιλάμε για την κορυφαία εφαρμογή των τελευταίων χρόνων. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Stanford της Καλιφόρνια δουλεύουν πάνω σε μία εφαρμογή, η οποία θα είναι ικανή να σε ενημερώνει όταν πρόκειται να αρρωστήσεις, πριν ακόμη παρατηρήσεις κάποιο σύμπτωμα.

Η εφαρμογή συγκεντρώνει δεδομένα, όπως οι παλμοί της καρδιάς και η θερμοκρασία του σώματος από μία φορητή συσκευή (όπως για παράδειγμα το apple watch) για να σε προειδοποιήσει για συμπτώματα γρίπης περίπου μία μέρα πριν αρρωστήσεις.

Δεν ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσει αυτή η εφαρμογή, αλλά το σίγουρο είναι πως θα βοηθήσει πολλούς χρήστες, μιας και θα γνωρίζεις εκ των προτέρων πότε πρόκειται να αρρωστήσεις.