Διακοπές με φίλες: Τι πρέπει να προσέχετε για να... έχετε

Νικολέττα Ράλλη
Διακοπές με φίλες: Τι πρέπει να προσέχετε για να... έχετε

Καλό μήνα!!! Η πόλη άδειασε πλέον για τα καλά και οι παραλίες της πανέμορφης χώρας μας έχουν γεμίσει από φωνές, χαριτωμένα και χρωματιστά μαγιό, λαδωμένους λουόμενους, σπαστικά άτομα που παίζουν πολύ κοντά σου ρακέτα, το βιβλίο GREY της ΕL James να διεκδικεί την δόξα του πολυδιαβασμένου 50 shades of grey, κορμαρίωνες να φοράνε speedo και να κάνουν θεαματική έξοδο από την θάλασσα, αλλά και εκείνες τις μοιραίες, κατεργάρες γυναίκες που αναδύονται από τα βαθιά, σαν Αφροδίτες και πετάνε λίγο μαλλί αριστερά και λίγο λιγότερο δεξιά.

Σε περίπτωση που δεν διαβάζεις αυτό το άρθρο από κάποια παραλία, αλλά από την δουλειά σου ή από τον καναπέ του σπιτιού σου, έχω να σου πω δυο πράγματα:

Πρώτον: Ο Αύγουστος είναι ένας πολύ καλός μήνας να εξασκηθείς στην οδήγηση, αν είσαι νέα οδηγός, γιατί οι δρόμοι είναι άδειοι, και
Δεύτερον: Ότι θέλω την προσοχή σου στο κείμενο που ακολουθεί, για το τι πρέπει να προσέξεις σε περίπτωση που θα πας διακοπές με τις φίλες/κολλητές σου, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά! Ελπίζω να σε πρόλαβα...

Οι παρακάτω οδηγίες γράφτηκαν ύστερα από χρόνια εμπειρίας και καλοκαιρινών διακοπών και από ιστορίες που μοιράστηκαν μαζί μου γνωστές και φίλες. Για τον λόγο αυτόν έχουν αλλαχτεί (λίγο) οι καταστάσεις και οποιαδήποτε ομοιότητα με αληθινά πρόσωπα είναι συμπτωματική (μπουχάχα)!

Σε μισή ώρα είμαι έτοιμη..(Μα ΠΟΤΕ όμως!!!)
Σε αυτές σας τις διακοπές, ίσως συνειδητοποιήσεις, γιατί η Μαρία ερχόταν πάντα καθυστερημένη στο ραντεβού για καφέ στην Αθήνα και γιατί η βλεφαρίδα της έδειχνε πάντα τόoooσο μακριά, ενώ έχετε το ίδιο μήκος και χρησιμοποιείτε, ακριβώς την ίδια μάσκαρα;;; Θέλει ώρα, μα πολύυυυ ώρα και ιδρώτα, για να ετοιμαστεί και ενώ εσύ μπορείς να θέλεις μόνο δέκα λεπτά, καλό θα ήταν να συνεννοείστε και να ξεκινάει την ιεροτελεστία της πολύ νωρίτερα, ώστε να μην περιμένει κανείς, κανέναν. Όσον αφορά την μάσκαρα, δυο στρώσεις με διαφορά χρόνου 30 sec αρκούν (νάτο και το beauty tip).

girl-applying-mascara-generic 31639

"Κορίτσια αυτός είναι δικός μου, μακριά!"

Έχει ειπωθεί, είναι αλήθεια και θεωρώ ότι πρέπει να είσαι πολύ κατίνα για να ξεστομίσεις κάτι τέτοιο, είτε είσαι σε διακοπές με τις κολλητές σου, είτε με συναδέλφους από την δουλειά. Αν τώρα έχετε να αντιμετωπίστε ένα τέτοιο άτομο στην παρέα σας, που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βρει γκόμενο και τίποτα άλλο, απλά απομακρυνθείτε διακριτικά (μην σας βγει το όνομα) και απολαύστε το σόου. Αν πάλι αυτή την φίλη σας την αγαπάτε πολύ και μάλλον περνάει φάση "θέλω επιβεβαίωση" καλύτερα να την πιάσετε και να της μιλήσετε με όμορφο τρόπο, κερνώντας την ένα παγωτό.

Το ότι πάτε μαζί διακοπές, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ξεκολλάτε η μια από την άλλη.

Έχετε πάει διακοπές στην πανέμορφη Σκύρο, και θέλεις όπως και δήποτε να επισκεφτείς το κάστρο της χώρας, να θαυμάσεις από εκεί την απεραντοσύνη του Αιγαίου και να τραβήξεις φανταστικές φωτογραφίες. Αν η κολλητή σου βαριέται να έρθει, ας μην έρθει και καλό της μαύρισμα. Ούτε αγενής θα είσαι εσύ, ούτε έχει κανένα δικαίωμα να σου πει "Αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό, βρισκόμαστε σε διακοπές μαζί και πρέπει να συμφωνούμε κάποια πράγματα, αλλιώς να ερχόσουνα μόνη σου!" 'Αι μαρή...

skyros 8411e

Εγώ θέλω να φάω σουβλάκια (ναι, αλλά εγώ θέλω να φάω αστακομακαρονάδα)

Το φαγητό στις διακοπές παίζει τεράστιο ρόλο και αν προκύψει πρόβλημα για αυτό, θα έχει δημιουργήθει ή από το μυγιάγγιχτο που έχετε δίπλα σας και όχι μόνο της ξινίζουν όλα, αλλά θέλει να το κάνει και θέμα ή με το πόσα χρήματα διαθέτει η καθεμία σας, γιατην σίτιση της. Στην πρώτη περίπτωση να της πείτε να σκάσει, γιατί ο πραγματικός φίλος, που ξέρουμε όλοι ότι είναι παράξενος δεν θα βγάλει τις ιδιοτροπίες του στην παρέα, πόσο μάλλον σε διακοπές ενώ στην δεύτερη περίπτωση καλό θα ήταν να το γνωρίζετε από πριν γιατί ούτε εσείς είστε υποχρεωμένη να τρώτε κάθε μέρα πιτόγυρα και κρέπες στον Κυρ Γιώργο, αλλά ούτε οι φίλες σας να διαθέτουν λεφτά για πετροσωλήνες και καβούρια βασιλικά (πείνασα!).

πετροσωληνες 33d3c

Γενικά μπορούν να προκύψουν διάφορα θεματάκια στις διακοπές με τις φίλες σας, ειδικά αν δεν το είχατε ξανά επιχειρήσει ποτέ ή αν είναι "νέες" φίλες. Όσον αφορά το τελευταίο, μπορεί να σας περιμένει και μια ευχάριστη έκπληξη, γιατί ακριβώς για τον λόγο ότι είστε καινούργια παρέα, μπορεί να υπάρχει περισσότερο υπομονή και τακτ. Όσον αφορά τις φίλες που έχουν ψυχολογικά, με κατανόηση, φροντίδα και προδέρμ όλα γίνονται, αρκεί να έχετε την διάθεση και την αντοχή, μην ξεχνάτε όμως ότι είναι οι διακοπές σας, η άδεια σας και πρέπει να την σπαταλήσετε όπως εσείς θέλετε!

Και μην ξεχνάς...Girls just wanna have fun

Διάβασε για το πως θα περάσεις αν επιλέξεις να πας διακοπές, με άντρες φίλους

Επικοινωνείτε μαζί μου στο facebook

Με ακολουθείτε στο twitter

Θαυμάζετε τις φανταστικές μου φωτογραφίες στο Instagram