Εσύ ξέρεις γιατί τα μοντέλα είναι τόσο αδύνατα;

Εσύ ξέρεις γιατί τα μοντέλα είναι τόσο αδύνατα;

Ένας fashion insider εξηγεί γιατί όλα τα μοντέλο έχουν το ίδιο (πολύ αδύνατο) σώμα.

Ενώ όλο και περισσότεροι οίκοι αρνούνται πια να χρησιμοποιήσουν υπερβολικά αδύνατα μοντέλα στις επιδείξεις τους κι ενώ η βιομηχανία της Μόδας γενικότερα δείχνει να κάνει ένα πολλά υποσχόμενο «άνοιγμα» σε διαφορετικούς σωματότυπους, η αλήθεια είναι πως σχεδόν όλα τα κορίτσια που συμμετέχουν στα shows των σχεδιαστών μοιάζουν να έχουν τις ίδιες ακριβώς αναλογίες.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Σε συνέντευξή του, ο Tom Ford εξήγησε ότι οι λόγοι πίσω από αυτήν την «ομοιομορφία» είναι εντελώς πρακτικοί: «Ο λόγος που όλα τα μοντέλα έχουν έχουν το ίδιο σώμα είναι πρακτικός και είναι αυτό που λέμε “δείγμα”. Δημιουργείς ολόκληρη τη συλλογή με βάση το δείγμα, δηλαδή συγκεκριμένες και προκαθορισμένες αναλογίες μοντέλων. Γιατί συμβαίνει αυτό και τελικά βλέπουμε στην πασαρέλα μόνο ένα νούμερο ρούχων; Γιατί δεν γίνεται, οκτώ ώρες πριν από το show, όταν κάνω το fitting και αποφασίζω να χρησιμοποιήσω ένα συγκεκριμένο κορίτσι για ένα look, να φτιάξω το outfit σύμφωνα με τις αναλογίες της. Γι’ αυτό, όλα τα ρούχα μου γίνονται στο ίδιο μέγεθος εξαρχής».

Όσο για την επιλογή του συγκεκριμένου -ξεκάθαρα μικρού- μεγέθους ως δείγμα, ο διάσημος σχεδιαστής απάντησε: «Αυτό είναι θέμα της βιομηχανίας. Το αν θα πρέπει όλοι μαζί να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ρούχα για το επόμενο μεγαλύτερο μέγεθος, είναι άλλη συζήτηση. Αλλά, στην πράξη, τα μοντέλα πρέπει να φορούν το ίδιο μέγεθος».

Δες επίσης: Aυτό είναι το λευκό T-shirt που δεν θα φύγει ποτέ από την μόδα