Και όμως σου λέει και το κατοικίδιο σου «Σε αγαπώ» αλλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις

Ερμιόνη Σαρρή
Και όμως σου λέει και το κατοικίδιο σου «Σε αγαπώ» αλλά εσύ δεν το καταλαβαίνεις

Κάποιος σ'αγαπά πολύ και σου το δείχνει καθημερινά με τον δικό του τρόπο...

 

Μην αδικείς τον σκύλο σου, επειδή δε μιλά τη γλώσσα σου.... Βλέπεις επειδή δεν μπορεί να μιλήσει, να σου στείλει κάποιο sms ή να σου κάνει μία αφιέρωση στα social media, βρίσκει τους δικούς του (και διαφορετικούς) τρόπους να σου δείξει τα συναισθήματά του.

Διάβασε τα σημάδια, γιατί κάποιος σου λέει... «Σ'αγαπώ»!

  • Σε γλύφει συνεχώς! Ακόμα κι αν είστε στον γιατρό, που δεν του αρέσει, ακόμα κι αν κατά λάθος τον πάτησες...Αυτός σε γλύφει για να σε ευχαριστήσει.
  • Σε ξυπνάει το πρωί! Και θα μου πεις τώρα: "Καλό είναι αυτό;" ...Ε ναι, λοιπόν! Ανυπομονεί να φτάσει εκείνη η ώρα που θα μοιραστεί και πάλι χρόνο μαζί σου, που θα του δώσεις το χάδι σου.
  • Σε κοιτά από το παράθυρο! Εσύ κινείσαι μέσα στο σπίτι και εκείνος σε ακολουθεί από τα παράθυρα. Όταν κοιμάσαι βρίσκεται έξω από την κρεβατοκάμαρα, όταν τρως σε κοιτά από το παράθυρο της κουζίνας. Δεν παίρνει τα μάτια του από πάνω σου! Κι όταν έρθει εκείνη η ώρα που φτιάχνεις τον καφέ σου για να βγεις έξω... Εκείνος το καταλαβαίνει και χοροπηδά έξω από την πόρτα... Εκείνη την ώρα σου λέει ΟΛΑ τα Σ'ΑΓΑΠΩ μαζί!!
  • Σου χαλάει τον κήπο! Και πάλι θα νομίζεις πως τρελάθηκα!! Κι όμως, ξέρω τι σου λέω! Μετά από πολλές στεναχώριες για τα σπασμένα φυτά, το χαλασμένο ποτιστικό και τα χώματα στις βεράντες, κατάλαβα! Θέλει να ξαναβγείς έξω και μαζί του, παρέα του και να φτιάχνεις με τις ώρες....Σε θέλει κοντά του. Άσε που, μάλλον, δεν του πολυαρέσει η ιδέα να φροντίζεις κάτι άλλο από αυτόν! Σου κάνει και ζήλιες... Σοφά λέει ο λαός: Αγάπη δίχως πείσματα δεν έχει νοστιμάδα!
  • Περιμένει πάντα... Κι όταν αποκτάς παιδιά και οι υποχρεώσεις αυξάνονται και ο χρόνος είναι λιγότερος, εκείνος περιμένει υπομονετικά και σε ακολουθεί, χωρίς να σε ενοχλεί...Σε περιμένει πάντα για να του δώσεις χάδια και να βρείτε πάλι λίγο χρόνο μαζί! Αλήθεια, εγώ δεν ξέρω άνθρωπο με τέτοια υπομονή και κατανόηση!

Για αυτό μην τον ξεχνάς... Κάποιος σου λέει Σ' αγαπώ!

Δες επίσης

Γιατί πρέπει να χαρίσεις ένα σκυλάκι στo μικρό σου αδερφάκι, ξαδερφάκι ή ανιψάκι ;

Ευχαριστούμε τον εκπαιδευτή σκύλων του DOGIT για τις συμβουλές.