5 λόγοι για τους οποίους νυστάζεις ενώ έχεις κοιμηθεί αρκετά

Ερμιόνη Σαρρή
5 λόγοι για τους οποίους νυστάζεις ενώ έχεις κοιμηθεί αρκετά

Την υπνική άπνοια την γνωρίζεις; Μήπως για αυτό νυστάζεις;

Κοιμήθηκες ακριβώς οχτώ ώρες και όλη την ώρα στο γραφείο χασμουριέσαι. Το Σαββατοκύριακο κοιμήθηκες σχεδόν 10 ώρες ένα βράδυ και πάλι πατούσες το snooze όταν χτυπούσε το ξυπνητήρι. Δεν μπορείς να καταλάβεις τι συμβαίνει με την ζωή σου και βασικά με τον ύπνο σου. Γιατί ενώ κοιμάσαι και δεν ξενυχτάς (σημαντικό αυτό) την επόμενη μέρα δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου;

Ήπιες αλκοόλ, λίγο πριν κοιμηθείς.

Πρέπει να καταναλώνεις το τελευταίο ποτήρι με αλκοόλ τουλάχιστον τρεις ώρες πριν κοιμηθείς.

Κατανάλωσες πολλούς καφέδες μέσα στην ημέρα.

Μπορεί να απέφυγες να πιεις τον αγαπημένο σου latte μετά τις επτά το απόγευμα αλλά η δόση καφεΐνης υπάρχει στον οργανισμό σου. Αν δεν «ζεις» χωρίς τρεις ή τέσσερις καφέδες την ημέρα, φρόντισε μετά τον πρώτο να ζητάς ντεκαφεΐνέ.

Τρίζεις τα δόντια σου, κατά την διάρκεια του ύπνου.

Αυτή ήταν, πάντως, η δική μου αιτία για την οποία είχα χάσει για πολλούς μήνες τον ύπνο μου. Ένα ειδικό μασελάκι ύπνου με έκανε να κοιμάμαι ξανά και να ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΜΑΙ. Για το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον θεράποντα ιατρό (π.χ οδοντίατρος ή στοματολόγος).

Γυμνάζεσαι αρκετά, πριν κοιμηθείς.

Προτιμάς να πηγαίνεις γυμναστήριο αφότου έχεις επιστρέψει από το γραφείο, αφότου έχεις μαγειρέψει για την επόμενη ημέρα και αφότου έχεις ολοκληρώσει όλες τις δουλειές της ημέρας. Το να κάνεις kick boxing όμως λίγες ώρες πριν κοιμηθείς έχει ως σκοπό να αυξάνεις τα ποσοστά της κορτιζόλης.

Πάσχεις από υπνική άπνοια.

Αρχικά, μην τρομάζεις με τον όρο αυτόν και μην θεωρείς πως είναι κάτι σοβαρό. Χωρίς να μπορώ να στο εξηγήσω επιστημονικά, θα σου πω απλά πως δεν αναπνέεις καλά κατά την διάρκεια του ύπνου σου οπότε ο εγκέφαλός σου δεν οξυγονώνεται όπως πρέπει. Με ένα τεστ ύπνουν μπορείς να δεις αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Υ.γ Είναι εντελώς ανώδυνο (ναι, έχω κάνει και αυτό το τεστ).

Διάβασε επίσης:

4 συνήθειες που πρέπει να μάθεις πως δεν κάνουν καλό στα δόντια σου

DPG Network