Ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα σε botox και baby botox;

Δήμητρα Λυγίζου-Κάρλου
Ξέρεις τη διαφορά ανάμεσα σε botox και baby botox;

Ξεκαθάρισε μία και καλή τη διαφορά ανάμεσά τους και μάθε ότι πιο σημαντικό χρειάζεται πριν κλείσεις το ραντεβού σου.


Η βασική διαφορά ανάμεσα στις κλασικές ενέσεις botox και στα baby botox έγκειται στο γεγονός πως η δεύτερη επιλογή αφορά πολύ μικρότερη ποσότητα υλικού το οποίο διοχετεύεται στο δέρμα. Επιπλέον, το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Δηλαδή, οι εκφράσεις του προσώπου δεν "παγώνουν" τόσο έντονα στη διαδικασία του baby botox, με αποτέλεσμα οι μύες να είναι πιο χαλαροί και να επιτρέπουν την ύπαρξη παραπάνω κινήσεων καθώς μιλάμε ή χαμογελάμε. Ουσιαστικά, τα baby botox είναι η επιλογή σου αν είσαι στις αρχές των 30 και θες να απαλύνεις ρυτίδες που έχουν αρχήσει ήδη να κάνουν την εμφάνιση τους αλλά δεν έχουν γίνει ακόμα τόσο βαθιές. Με δύο λόγια προλαβαίνεις το πρόβλημα πριν γίνει πολύ πιο έντονο.

Σε ποιες περιοχές ενδείκνυται το Baby botox;


Συνηθώς ο δερματολόγος ή ο πλαστικός χειρούργος προτείνει να δοκιμάσεις το baby botox στο μεσόφρυδο, δηλαδή στο σημείο ανάμεσα από τα φρύδια, στο μέτωπο αλλά και στο πόδι της χήνας, που σημαίνει στην περιοχή πλάγια των ματιών.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Λόγω της μικρής ποσότητας που εκχύνεται στο δέρμα δεν έχουν εμφανιστεί κάποια σοβαρά θέματα με τις ενέσεις baby botox. Μόνο κάποιες μικρές μελανιές που υποχωρούν μετά από 3 μέρες και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις ελαφρύς πονοκέφαλος που υποχωρεί μετά από ένα 24άωρο.

Πότε φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα των baby botox;

Οι γιατροί ισχυρίζονται πως η διαφορά είναι αισθητή από τις πρώτες κιόλας ημέρες μετά τη διαδικασία.

Πόσο διάστημα κρατούν τα αποτελέσματα;

Η επίδραση των baby botox διατηρείται για δύο μήνες περίπου.

Η τιμή τους;

Κυμαίνεται ανάλογα τον γιατρό που επιλέγεις. Γενικά όμως να θυμάσαι πως το baby botox είναι πολύ πιο οικονομικό από το κλασικό botox και το κόστος του συνήθως πέφτει στο 1/2.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

4 νέες αφίξεις που θα σε απασχολήσουν το επόμενο διάστημα