Negative-Space Cat Eye: Το trend στο μακιγιάζ που θέλουμε να αντιγράψουμε asap από τα Oscars!

Βιβή Αγγελάκη
Negative-Space Cat Eye: Το trend στο μακιγιάζ που θέλουμε να αντιγράψουμε asap από τα Oscars!

Μάθε τα πάντα για το νέο trend που μόλις ξεκίνησε...

Μπορεί στο κόκκινο χαλί των Oscars αλλά και του Vanity Fair Oscars After Party, οι περισσότερες διάσημες κυρίες- εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπως η Olivia Culpo, η Hailee Steinfeld και η Emily Ratajkowski να προτίμησαν πιο safe επιλογές στο μακιγιάζ τους, όμως, αν είχαμε να διαλέξουμε ένα trend που πραγματικά μας εντυπωσίασε και θέλουμε να αντιγράψουμε asap, αυτό θα ήταν το «εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα» cat eye look της Lily Collins.

Lancome Vanity Fair Oscar Party Lily Collins Getty Images

Κι ενώ εκ πρώτης όψεως δεν θα δεις τίποτε το διαφορετικό, κάνοντας zoom θα καταλάβεις πως πρόκειται για ένα «Negative-Space Cat Eye Look».

Τι είναι αυτό; Στην ουσία η Lily πέτυχε μία πιο μίνιμαλ εκδοχή της κλασικής γραμμής eyeliner, δημιουργώντας το περίγραμμα και αφήνοντας το εσωτερικό κενό.

«Το φόρεμα της Lily έχει αναφορές στην Art Deco κι έτσι ήθελα το makeup look να δείχνει λίγο πιο μοντέρνο. Είναι μια ωδή στο παλιό Hollywood και ταυτόχρονα "κοιτά" προς το μέλλον. Χρησιμοποίησα υγρό eyeliner για να δημιουργήσω ένα cat eye με ‘κοψίματα’ ώστε να είναι πιο σύγχρονο. Η αψεγάδιαστη επιδερμίδα και τα χείλη με την βαθιά μπορντό απόχρωση ολοκληρώνουν αυτό το ultra-modern It Girl look» λέει χαρακτηριστικά η make-up artist που επιμελήθηκε το look της, Fiona Stiles.

Lily Collins Negative Space Cat Eye Oscars 2017

Όσο για τα προϊόντα που ακριβώς χρησιμοιποιήθηκαν σε όλο το μακιγιάζ της...

Η makeup artist χρησιμοποίησε στο πρόσωπο το νέο Lancôme Teint Idole Ultra Long Wear Foundation στην απόχρωση 140 Ivoire Ν, και την Translucence Powder στην απόχρωση 100. Στα ζυγωματικά χρησιμοποίησε το Blush Subtil στην απόχρωση Lilac Love.

Στα μάτια χρησιμοποιήθηκε το Grandiose Liner στην απόχρωση 01 Noir, ενώ οι υπέροχες βλεφαρίδες της Lily τονίστηκαν με δύο στρώσεις από τη μαύρη μάσκαρα Hypnôse. Παράλληλα, τα φρύδια τονίστηκαν με το Micro-Precision Brow Pencil στην απόχρωση Neutral Brown.

Τέλος, στα χείλη χρησιμοποιήθηκε το Le Caryon στην απόχρωση Plum και το L’Absolu Rouge της Lancôme στην απόχρωση Berry Noir.

sfghdfgh