5 συμβουλές για τις σχέσεις σου που σίγουρα πρέπει να απορρίψεις

Πατουχέα Μαριάννα
5 συμβουλές για τις σχέσεις σου που σίγουρα πρέπει να απορρίψεις

Ας το παραδεχτούμε, όλες μας έχουμε δώσει «τα φώτα μας» στις φίλες μας. Είναι, όμως, πάντα σωστές οι συμβουλές μας;

Όταν «πέφτουν» στο τραπέζι ζητήματα ερωτικής φύσης, όλοι έχουν να δώσουν μια συμβουλή, ένα μυστικό ή tips που ως δια μαγείας θα δώσουν την λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις σχέσεις μας. Οι περισσότεροι, όμως, συζητούν με βάση την προσωπική τους εμπειρία, γι’ αυτό δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε σχέση είναι διαφορετική κι ότι μόνο εμείς γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει.

  1. «Εσύ πρέπει να θέτεις τους κανόνες της σχέσης»

Αυτή κι αν είναι μια συμβουλή που πρέπει να απορρίψεις αμέσως. Από πότε οι σχέσεις μετατράπηκαν σε ένα διαγωνισμό υπερίσχυσης κανόνων; Ο σύντροφός σου βρίσκεται δίπλα σου για να περνάτε όμορφα μαζί και να φροντίζει ο ένας τον άλλον, όχι για να ανταγωνίζεστε για τους κανόνες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η σχέση σας. Αυτή είναι μια αμοιβαία διαδικασία.

  1. «Τι κάθεσαι; Πήγαινε αμέσως στον επόμενο»

Ναι, αυτή είναι μια κλασική συμβουλή που δίνεται μεταξύ φίλων αμέσως μετά από έναν χωρισμό. Και μπορεί το άσμα να υποστηρίζει ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει, όμως, δεν είμαστε όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Ο χωρισμός είναι ένα γεγονός που πολλοί χρειάζονται να «πενθήσουν» πρώτα πριν προχωρήσουν σε επόμενη σχέση.

  1. «Πολύ χαλαρό δεν τον έχεις; Άντε να παντρευτείτε»

Αυτή η μαγική φράση βγαίνει με μεγάλη ευκολία από τα στόματα των συγγενών σου και όχι τόσο των φίλων σου. Μέσα δεν πέσαμε; Ο γάμος είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα που μπορεί να κάνει κάποιος και κατά συνέπεια, θα πρέπει να αποτελεί προϊόν ώριμης σκέψης και αμοιβαίας θέλησης. Σε καμία περίπτωση, δηλαδή, βεβιασμένο γεγονός για τα μάτια της θείας σου από το χωριό που όλο ρωτάει αν έχεις σκοπό να μείνεις στο ράφι.

  1. «Άστον να περιμένει»

Γνώρισες έναν υπέροχο τύπο που σου αρέσει πολύ αλλά οι φίλες σου λένε να μην ενδώσεις γρήγορα για να μην σε περάσει για «εύκολη»; Είναι δυνατόν; Αν εσύ είσαι σίγουρη για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου και θέλεις να περάσεις χρόνο μαζί του, μην ακούς κανέναν πέρα από την καρδιά σου.

  1. «Εγώ θα σου πω τι θα του κάνεις για να τον τρελάνεις»

Κορίτσια, πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι κάθε άντρας είναι διαφορετικός και δεν τρελαίνονται όλοι με τα ίδια πράγματα; Δε σημαίνει ότι επειδή έπιασε το κόλπο στο νέο αμόρε της φίλης σου θα πιάσει και στο δικό σου. Σκέψου το αντίστροφα: φαντάζεσαι όλοι οι άντρες να σου συμπεριφέρονταν με τον ίδιο τρόπο;

Δες και αυτό:

Ο αναπάντεχος παράγοντας που κάνει ένα ζευγάρι ευτυχισμένο