Κάνε το πλυντήριο των ρούχων σου να λάμπει με τρία υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κάνε το πλυντήριο των ρούχων σου να λάμπει με τρία υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι σου

Και θα καθαρίσει και δεν θα έχει άσχημες οσμές

Η αλήθεια είναι πως οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι και το πρώτο αγαπημένο μας πράγμα ή αυτό που θα σκεφτούμε να κάνουμε στο ρεπό μας. Υπάρχουν όμως κάποια σκεύη και γενικά κάποιοι χώροι που δεν θέλουν πολύ συχνό καθάρισμα, οπότε εάν το κάνεις στο ρεπό σου θα ξεμπερδέψεις για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μέσα σε αυτά ανήκει και το πλυντήριο των ρούχων σου. Είναι μία από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιείς μεν μία με δύο φορές την εβδομάδα, δεν θέλει όμως τόσο συχνό καθάρισμα. Αν όμως το πάρεις απόφαση και το κάνεις θα χρειαστείς μόνο τρία υλικά που βρίσκονται σίγουρα στα ντουλάπια του σπιτιού σου.

2 φλιτζάνια ξύδι
1/4 φλιτζανιού μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζανιού νερό
σφουγγάρι

Ξεκίνα αναμειγνύοντας την σόδα με το νερό σε ένα μικρό μπολ. Αυτό θα είναι το απορρυπαντικό που θα χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις το πλυντήριο σου. Ρίξε το ξύδι σε έναν δοσομετρητή και ξεκίνα το καθάρισμα. Πρόσθεσε το μείγμα με την σόδα στην θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου σου και ρίξε το ξίδι στον κάδο.

Βάλε το πλυντήριο σου να πλένει σε ολόκληρη πλύση στο πρόγραμμα με το πιο ζεστό νερό που υπάρχει. Κλείσε την πόρτα και άφησε το να πλύνει και να κάνει όλη την σκληρή δουλειά για εσένα. Η μαγειρική σόδα και το ξύδι θα διαλύσουν τα άλατα και την τυχόν μούχλα που έχει ξεκινήσει να μαζεύεται από τις πολλές πλύσεις, ενώ παράλληλα θα αφήσει το πλυντήριο σου καθαρό και μυρωδάτο.

Μόλις τελειώσει η πλύση χρησιμοποίησε ένα σκληρό σφουγγάρι (να έχει και σύρμα κατά προτίμηση) και με λίγο ξύδι και σόδα καθάρισε και το γύρω γύρω στο άνοιγμα της πόρτας (εκεί στο λάστιχο), προκειμένου να ξεφορτωθείς την μούχλα και τις βρωμιές (προσοχή στο λάστιχο ωστόσο μην κάνεις καμία ζημιά).

Το πλυντήριο σου είναι πεντακάθαρο και έτοιμο να κάνει και πάλι την δουλειά του.

Διάβασε επίσης:

Πώς θα κάνεις το σπίτι σου πιο cosy χωρίς θέρμανση;

Εσύ ήξερες κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις την πετσέτα του μπάνιου σου;