Να πώς θα καθαρίσεις εύκολα και γρήγορα τον κάδο και τα λάστιχα του πλυντηρίου!

Με υλικά που έχεις στο ντουλάπι σου

Η οικιακή συσκευή που χρησιμοποιούμε όλες πάρα πολύ δεν είναι άλλη από το πλυντήριο ρούχων. Η συχνή χρήση του, λοιπόν, αλλά και η κακή του μεταχείριση οδηγούν σε ένα και μόνο αποτέλεσμα: να συγκεντρώνονται σε αυτό άλατα, να δημιουργείται μούχλα και φυσικά... δυσοσμία.

 

Αν μυρίζει άσχημα το πλυντήριό σου ή πολύ απλά θέλεις (επιτέλους) να το καθαρίσεις, τότε ακολούθησε τις συμβουλές μας:

 


Κάδος πλυντηρίου:


- Ανά τακτά χρονικά διαστήματα μπορείς να επιλέξεις ένα πρόγραμμα σε υψηλή θερμοκρασία και να ρίξεις στην ειδική θήκη απορρυπαντικό. Θέσε σε λειτουργία το πλυντήριό σου (χωρίς φυσικά να βάλεις μέσα ρούχα) και... καθάρισες. Τόσο απλά και εύκολα, θα εξολοθρεύσεις τα μικρόβια.
- Ανά περίπου 2-3 μήνες μπορείς να ακολουθήσεις και πάλι την ίδια διαδικασία, απλώς αντί για απορρυπαντικό πρόσθεσε στην ειδική θήκη δύο φλιτζάνια λευκό ξίδι.
- Τέλος, αν θέλεις να απαλλαγείς από τα άλατα του πλυντηρίου ακολούθησε και πάλι την ίδια διαδικασία (δηλαδή επιλογή προγράμματος σε υψηλή θερμοκρασία με άδειο πλυντήριο) και αντί για απορρυπαντικό ή ξίδι πρόσθεσε μαγειρική σόδα.

 

frontloaderwithwoman 2c8c8

 

Μαλακτικό ρούχων με κόστος λιγότερο από 1.5€: Πώς θα το φτιάξετε μόνοι σας

 

Λάστιχα πλυντηρίου:

 

Ρίξε σε μια λεκάνη 4 κούπες ζεστό νερό και πρόσθεσε ακόμη μία κούπα υγρό λευκαντικό με βάση τη χλωρίνη. Ανακάτεψε καλά το μείγμα και μούσκεψε μέσα σε αυτό ένα καθαρό πανάκι. Πέρνα με αυτό όλη την επιφάνεια του λάστιχου, επιμένοντας κυρίως στη μέσα μεριά του. Επανάλαβε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως η μούχλα ή τυχόν άλλες βρωμιές και στο τέλος σκούπισε με μια στεγνή πετσέτα!

 

Διάβασε ακόμα

Στους πόσους βαθμούς πρέπει να πλένουμε τα εσώρουχα για να σκοτώνονται τα μικρόβια;

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ