Θέλεις επίπεδη κοιλιά; 5 απλοί κανόνες για να κατακτήσεις τον στόχο σου

Θέλεις επίπεδη κοιλιά; 5 απλοί κανόνες για να κατακτήσεις τον στόχο σου

Σίγουρα δεν τους ξέρεις!

Δύο είναι τα διατροφικά θέματα που απασχολούν κάθε γυναίκα κάθε ηλικίας, κάθε εθνικότητας και ανεξαρτήτως βάρους! Πρωταρχικά, η εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και μετά η απώλεια βάρους από την περιοχή της κοιλιάς. Και τα δύο αντιμετωπίζονται σε μεγάλο βαθμό με ισορροπημένη διατροφή και εντατική άσκηση.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη δεν γίνονται. Το ανθρώπινο σώμα θέλει χρόνο να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες και σε νέες διατροφικές συνήθειες. Σε αυτό το κείμενο θα ασχοληθούμε με την απόκτηση επίπεδης κοιλιάς, αποκαλύπτοντας όχι μόνο διατροφικούς κανόνες, αλλά καθημερινές δραστηριότητες που συμβάλλουν στην απώλεια πόντων στη συγκεκριμένη περιοχή.

1. Κοιμήσου
Αν ακόμα ένα βράδυ σκέφτεσαι να ξενυχτήσεις δουλεύοντας ή να δεις μια ταινία στην τηλεόραση καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς. Όταν οι βιορυθμοί σου αποσυντονίζονται καταλήγεις να καταναλώνεις μεγαλύτερες ποσότητες φαγητού. Επιπλέον όταν το σώμα σου κουράζεται παράγει γκρελίνη, ουσία που πυροδοτεί την επιθυμία σου για ζάχαρη και λιπαρά φαγητά. Το να χάνεις ύπνο μπορεί ακόμη να αλλάξει την παραγωγή ορμονών, επηρεάζοντας τα επίπεδα κορτιζόλης, η οποία επιδρά στη συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά. Επτά ώρες ύπνου ημερησίως είναι ικανοποιητικός χρόνος για το σώμα σου.

2. Η ζάχαρη είναι ο εχθρός σου
Η καταπολέμηση του λίπους στην κοιλιά είναι 80% αποτέλεσμα μια σωστής διατροφής. Μείωσε την πρόσληψη θερμίδων με την κατανάλωση πρωτεϊνών, λαχανικών και αντικαθιστώντας τις κακές διατροφικές συνήθειες με υγιεινές. Για παράδειγμα αν σου αρέσουν πολύ τα γλυκά ρίξε στον πρωινό σου καφέ λίγη κανέλα που βοηθάει να ισορροπήσεις τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα.

3. Βιταμίνη C
Όταν διανύεις περιόδους έντονου στρες το σώμα σου παράγει μεγαλύτερη ποσότητα της ορμόνης κορτιζόλης. Η βιταμίνη C βοηθάει στις σωστές ποσότητες κορτιζόλης. Επιπλέον και κυριότερα η C είναι βασικό στοιχείο παραγωγής καρνιτίνης η οποία βοηθάει το σώμα να μετατρέψει το λίπος από τα φαγητά σε καύσιμο για τον οργανισμό σου. Τα ακτινίδια και οι πιπεριές έχουν μεγαλύτερες ποσότητες της συγκεκριμένης βιταμίνης και από το πορτοκάλι. Βάλε τα στο ημερήσιο διατροφικό πρόγραμμά σου.

4. Κατανάλωσε λίπος
Ναι, καλά διαβάσατε! Χρειάζεσαι λίπος για να κάψεις λίπος. Η ζάχαρη είναι εκείνη που μας παχαίνει όχι το λίπος. Το καλό λίπος ειδικότερα όπως τα ωμέγα 3 που περιέχει ο σολομός, τα αβοκάντο ή τα καρύδια είναι τροφές που πρέπει να προσλαμβάνεις συχνά για τον στόχο της επίπεδης κοιλιάς.

5. Σταθεροποίησε την αναπνοή σου
Αυτή είναι μια πολύ απλή μέθοδος που μπορείς να εφαρμόσεις ακόμα και όταν κάνεις κάτι άλλο. Όταν νιώθεις ένταση και σφιγμένη δες τον τρόπο που αναπνέεις. Οι περισσότεροι από εμάς όταν νιώθουν στρες είτε κρατάνε την αναπνοή τους είτε παίρνουν σύντομες αναπνοές. Χαλάρωσε την περιοχή της κοιλιάς σου και ανέπνεε αργά και βαθιά. Αυτό βοηθάει στην τόνωση των μυών στην περιοχή.


Διαβάστε ακόμη:

Πες καληνύχτα! 7 τροφές που δεν πρέπει να καταναλώνεις πριν πέσεις για ύπνο!

3 μέρες μόνο! Ένα απλό διατροφικό μενού για να χάσετε άμεσα κιλά χωρίς κόπο