Λάδι καρύδας: Αυτές τις χρήσεις του σίγουρα δεν τις γνώριζες

Ερμιόνη Σαρρή
Λάδι καρύδας: Αυτές τις χρήσεις του σίγουρα δεν τις γνώριζες

Ένας θησαυρός για... εκμετάλλευση!

Λάδι καρύδας. Το χρησιμοποιείς αρκετά τον τελευταίο καιρό κατά την διάρκεια της μαγειρικής και γενικώς δεν λείπει ποτέ από το ντουλάπι της κουζίνας ή και του μπάνιου σου. Ξέρεις όμως πως το λάδι καρύδας εκτός από σύμμαχος μαγειρικής είναι και υγείας ή ομορφιάς; Με άλλα λόγια τα κάνει όλα και... συμφέρει.

Λεύκανση δοντιών: Πάρε μια κουταλιά λάδι καρύδας (μοιάζει με βούτυρο) και δαγκωσέ την για 5 λεπτά. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται, η κίνηση αυτή βοηθά στη λεύκανση των δοντιών, δίνει μια φρέσκια αναπνοή και ταυτόχρονα διώχνει τις τοξίνες από το στόμα σου.

Ρίξε το στο... τηγάνι: Δε θα μπορείς να αντισταθείς στα ποπ κορν από λάδι καρύδας. Η χοληστερόλη σου από την άλλη δε θα επιβαρυνθεί και ταυτόχρονα οι θερμίδες δε θα πάρουν την άνω... βόλτα.

Smoothies με καρύδα: Βάλε λίγο λάδι καρύδας στο smoothie σου. Θα σου δώσει πολύ ενέργεια! Μπορεί να σου ακούγεται κάπως περίεργο και όχι και τόσο γευστικό, αλλά να σου υπενθυμίσουμε ότι αποτελεί το αγαπημένο drink των διασημότερων μοντέλων. Εσείς θα τους αντισταθείς;

Κρέμα ξυρίσματος: Σε ερεθίζει το ξυραφάκι; Το λάδι καρύδας θα σε σώσει. Βάλε μια ποσότητα επάνω στα πόδια σου, πριν από το ξύρισμα και το ξυράφι σου θα γλιστράει ομαλά, κάνοντας ένα βαθύ ξύρισμα. Επίσης, στο τέλος της διαδικασίας τα πόδια σου θα είναι ενυδατωμένα.

Απολέπιση σώματος: Φτιάξε το δικό σου scrub σώματος( έρχονται και γιορτές άλλωστε) και άφησε τους άλλους να ψάχνουν τα μυστικά της απαλότητάς σου. Ανακάτεψε μισό φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι ή ζάχαρη με μια ίση ποσότητα λιωμένο λάδι καρύδας, και στη συνέχεια άπλωσέ το στο σώμα σου με την βοήθεια των χεριών σου.

Ντεμακιγιάζ: Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλές από εμάς κοιμόμαστε βαμμένες μόνο και μόνο επειδή είχαμε ξεμείνει από γαλάκτωμα. Το λάδι καρύδα όμως είναι η λύση! Ένα κουταλάκι του γλυκού (ή και λιγότερο) μπορεί να αφαιρέσει το μακιγιάζ, που είχες στην επιδερμίδα σου όλη την ημέρα. Τρίψε μια κουταλιά λάδι καρύδας κατευθείαν επάνω στο δέρμα και στη συνέχεια ξεπλυνέ το με χλιαρό νερό.

Καθάρισε τις πληγές: Παραπάτησες και έπεσες. Το λάδι καρύδας μπορεί να γίνει ο απόλυτος σύμμαχος για τις πληγές σου καθώς τα λαυρικό οξύ που περιέχει, σκοτώνει τα βακτηρίδια.

Διάβασε επίσης:

Ποτέ δεν είναι νωρίς: Η φυσική συνταγή που εγγυημένα θα μειώσει την κυτταρίτιδά σου