Μισείς τα λαχανικά και τα φρούτα; 5 διαφορετικοί τρόποι για να τα καταναλώνεις!

Μισείς τα  λαχανικά και τα φρούτα; 5 διαφορετικοί τρόποι για να τα καταναλώνεις!

Σίγουρα έτσι, θα είναι πιο ενδιαφέροντα γευστικά και ο οργανισμός σου… γεμάτος με θρεπτικά συστατικά!

Αδιαμφισβήτητα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ατόμων που δεν συνοδεύουν ποτέ το γεύμα τους με σαλάτα, ενώ δεν θέλουν να βλέπουν τα φρούτα... ούτε ζωγραφιστά. Ωστόσο, οι δύο κατηγορίες αυτές τροφίμων είναι άκρως απαραίτητες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθότι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά. Αν είσαι κι εσύ όμως από εκείνους που... τα μισούν, έχουμε τη λύση, αφού υπάρχουν διάφοροι τρόποι να τα εντάξεις στην καθημερινή διατροφή σου, χωρίς να τα αντιμετωπίζεις πια ως ένα... βάσανο. Παρακάτω, θα βρεις πέντε από τους πιο ενδιαφέροντες και εύκολους τρόπους για να εμπλουτίσεις με αυτά τη διατροφική σου ρουτίνα.


1.Παρφέ με γιαούρτι για πρωινό
Πρόσθεσε δύο ή τρία διαφορετικά φρούτα στο γιαούρτι σου και μετάτρεψέ το στο πιο γευστικό και υγιεινό πρωινό. Συμπλήρωσε με λίγη βρώμη, αλλά και ξηρούς καρπούς ή μέλι και δώσε μια μεγάλη δόση ενέργειας και θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό σου από τις πρώτες ώρες της μέρας κιόλας.


2.Ψητά λαχανικά
Βάλε στο φούρνο σου πολλά από τα λαχανικά που θα ήθελες να καταναλώσεις, όπως καρότα, μελιτζάνες, κολοκύθια, ντομάτα, κρεμμύδια και πατάτες και φτιάξε το δικό σου σουφλέ λαχανικών. Εμπλούτισέ το με κάποια σάλτσα ή τυριά, προκειμένου να δώσεις στο γεύμα τη γευστική νότα που σου αρέσει, και αμέσως θα δεις τα λαχανικά αυτά... με άλλο μάτι.


3.Φτιάξε smoothies
Είναι σίγουρα ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με λαχανικά και φρούτα. Μπορείς να προσθέσεις πολλά από αυτά, ακόμα και εκείνα που δεν σου αρέσουν καθόλου γευστικά, αφού στο τελικό αποτέλεσμα η γεύση τους θα είναι ανεπαίσθητη και αναμεμειγμένη με πολλές άλλες, ενώ παράλληλα, θα καταφέρεις να κερδίσεις όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.


4.Χρησιμοποίησε ντιπ από λαχανικά
Μπορεί οι κλασικές σάλτσες να σου κλέβουν το ενδιαφέρον, ωστόσο μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με βιταμίνες, χωρίς να το καταλάβεις, φτιάχνοντας τα δικά σου ντιπ με βάση τα λαχανικά. Και ναι, είναι πολύ πιο γευστικά, από όσο φαντάζεσαι. Δοκίμασε διάφορα λαχανικά και φρούτα, όπως αβοκάντο, κολοκύθα, καρότα ή σέλινο για να φτιάξεις μια γευστική σάλτσα που θα μπορεί να συνοδεύσει τα σνακ ή τα γεύματά σου. Πρόσθεσε μπαχαρικά για έξτρα γεύση και απλά... απογείωσέ τα.


5.Πρόσθεσέ τα σε σάντουιτς
Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάχνεις το σάντουιτς ή το τοστ σου χρησιμοποιώντας λαχανικά και όχι τυριά ή κρέας, ή έστω να το εμπλουτίζεις με μερικά από αυτά; Κι όμως, μπορείς να έχεις ένα εξίσου λαχταριστό αποτέλεσμα αν συνδυάσεις αρκετά λαχανικά, όπως καρότο, λάχανο, μαρούλι, αγγούρι, ντομάτα ή οτιδήποτε άλλο φανταστείς, μέσα σε αυτό.

Διαβάστε ακόμη:

Πώς στερείς τις βιταμίνες από το σώμα σου; 7 συνήθειες που πρέπει να προσέξεις

Oι 10 «εντολές»... του τέλειου σώματος: Όλα όσα πρέπει πάντα να ακολουθείς!