Γιατί παχαίνουμε πιο εύκολα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Γιατί παχαίνουμε πιο εύκολα κατά τους χειμερινούς μήνες;

Τι συμβαίνει και δε χάνουμε εύκολα κιλά;

Δεν ξέρουμε αν συμβαίνει και σε εσάς, αλλά εμείς εδώ στο γραφείο συμφωνήσαμε πως παχαίνουμε πολύ πιο εύκολα κατά τους χειμερινούς μήνες, παρά κατά τους καλοκαιρινούς. Αλήθεια τι φταίει και ο δείκτης της ζυγαριάς παίρνει την ανιούσα;

Πάμε να δούμε μερικούς βασικούς λόγους:

- Πρώτος και κυριότερος; Δεν προσέχουμε εξίσου τη διατροφή μας! Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είμαστε πιο προσεκτικές, καθώς έχουμε πάντοτε στο πίσω μέρος του μυαλού μας την εμφάνισή μας στην παραλία. Το χειμώνα όμως δεν έχουμε κανένα απολύτως άγχος, μιας και τα βαριά ρούχα κρύβουν κάθε πιθανή ατέλεια. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ενδίδουμε πιο εύκολα στους διατροφικούς πειρασμούς.
- Κρύο και χουχούλιασμα πάνε μαζί. Ποιος έχει διάθεση για περπάτημα και τρέξιμο στο πάρκο, όταν η θερμοκρασία έξω είναι αρκετά χαμηλή; Εκεί, λοιπόν, που το καλοκαίρι βγαίναμε καθημερινά βόλτα για τρέξιμο, κατά τους χειμερινούς μήνες όλες προτιμάμε τη ζεστασιά του σπιτιού μας.

largehtr 024e1


- Τον χειμώνα τεμπελιάζουμε, καθώς θεωρούμε πως έχουμε πολλούς μήνες μπροστά μας για να αποκτήσουμε το σώμα που επιθυμούμε. Η παραλία απέχει αρκετούς μήνες κι εμείς βρίσκουμε αρκετές δικαιολογίες για να μην πάμε γυμναστήριο. Νομίζετε τυχαία γεμίζουν κόσμο τα γυμναστήρια μετά τον Μάρτιο;
- Τελευταίος και πολύ βασικός λόγος που παχαίνουμε πολύ το χειμώνα; Μα φυσικά τα Χριστούγεννα. Κατά την περίοδο των γιορτών όλες μας το ρίχνουμε στο φαγητό και τα γλυκά, καταφέρνοντας μέσα σε λίγες μόλις ημέρες να πάρουμε αρκετά παραπανίσια κιλά που -δυστυχώς- δε φεύγουν εύκολα.

Τώρα, λοιπόν, που γνωρίζετε τους λόγους που παχαίνετε περισσότερο τον χειμώνα, θα αλλάξετε συνήθειες;

Διαβάστε ακόμα

Αυτοί οι πέντε χυμοί θα σε βοηθήσουν να αδυνατίσεις σε χρόνο «dt»

Τι πρέπει να τρως το πρωί για να καταφέρεις να αδυνατίσεις!