5+1 απλοί τρόποι να χάσετε το περιττό λίπος άμεσα!

Ερμιόνη Σαρρή
5+1 απλοί τρόποι να χάσετε το περιττό λίπος άμεσα!

Δώστε τέλος στις αναβολές!

Κάθε Σαββατοκύριακο δίνετε υπόσχεση στον εαυτό σας, πως από Δευτέρα αλλάζετε τρόπο ζωής. Ισχυριζόσαστε ότι θα σταματήσετε να καταναλώνετε ανθυγιεινές τροφές και φυσικά κοιτάτε αναλυτικά το πρόγραμμα μαθημάτων του κοντινού σας γυμναστηρίου. Επειδή όμως, οι εβδομάδες περνάνε και μάλλον ανήκετε στην κατηγορία αυτή που η «μαγική» Δευτέρα δεν έχει φθάσει ακόμα, σας βρήκαμε μερικούς εύκολους τρόπους για να εξαφανίσετε το περιττό λίπος από σήμερα κιόλας.

Δείτε πως μπορείτε να αποκτήσετε ένα υγιές κορμί χωρίς... αναβολές:

Κάντε το νερό τον καλύτερό σας φίλο: Πόσες φορές έχετε ακούσει διατροφολόγους, γυμναστές ακόμη και εμάς να σας φωνάζουμε, πως πρέπει να πίνετε αρκετό νερό. Οι περισσότερες από εσάς ειδικά το χειμώνα το παραμελούν. Γιατί; Έχετε πάντα μαζί σας ένα μικρό μπουκαλάκι και πίνετε όσο πιο συχνά μπορείτε.

Προσέχετε τις ετικέτες των προϊόντων: Μερικές τροφές δεν είναι τόσο αθώες, όσο νομίζετε! Το μυστικό τους δεν κρύβεται μόνο στις θερμίδες αλλά και στα λιπαρά και τη ζάχαρη. Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα πάτε για ψώνια, εξετάστε σωστά τα αγαπημένα σας φαγητά και επιλέξτε αυτά που είναι θρεπτικά.

Δοκιμαστείτε στη μαγειρική: Δεν αμφιβάλλουμε ότι έχετε ανακαλύψει την καλύτερη πιτσαρία της πόλης, αλλά τη δική σας σπιτική πίτσα την έχετε δοκιμάσει; Το ίδιο ισχύει και για ό,τι άλλο συνηθίζετε να τρώτε με ένα απλό τηλέφωνο και μόνο. Μαγειρέψτε μόνες σας όλα όσα σας αρέσουν και σίγουρα το σώμα σας θα σας το ανταποδώσει.

Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας: Προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τις απαιτήσεις όλων των υπολοίπων και δεν αφήνετε καθόλου ελεύθερο χρόνο για εσάς τις ίδιες. Ορίστε συγκεκριμένες μέρες και ώρες που θα γυμνάζεστε και μην αφήσετε κανένα να σας το χαλάσει. Ιδιαίτερα ένα μάθημα γιόγκας θα αποβάλει λίπος και στρες από τον οργανισμός σας.

Παίξτε σαν παιδί: Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο πολύ κινούνται τα μικρά παιδιά; Ήρθε η ώρα να τα συνοδεύσετε και δε θα πιστεύετε στα μάτια σας. Τρέξτε, κυνηγήστε ή κάντε σκοινάκι με το παιδάκι σας ( το ανιψάκι σας ή ακόμα και το παιδί ενός φίλου) και ξεχάστε το γυμναστήριο. Ακόμη και τα παιχνίδια με το σκύλο στο πάρκο, θα φανούν ιδιαίτερα ωφέλιμα για το κάψιμο του λίπους.

Διαλέξτε προσεκτικά τα σνακ σας: Μπορεί να προσέχετε ιδιαίτερα τη διατροφή σας αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που κατά τη διάρκεια της ημέρας υποκύπτετε σε πειρασμούς. Προτιμήστε λίγα αμύγδαλα, καρύδια ή κάποιο φρούτο για να ξεγελάσετε την πείνα σας και αφήστε τα υπόλοιπα στην άκρη. Και αν θέλετε επειγόντως σοκολάτα, δύο κομματάκια μαύρης θεωρούνται ιδανικά.

Διαβάστε ακόμα:

Δείτε τις 3 αποτελεσματικές ασκήσεις που θα σας κάνουν να πείτε... αντίο στα ψωμάκια!

4+1 καθημερινές συνήθειες που θα κάνουν την κυτταρίτιδα... παρελθόν