Εσείς γυμνάζεστε σωστά; Τα 4 λάθη γυμναστικής που πρέπει να γνωρίζετε

Ερμιόνη Σαρρή
Εσείς γυμνάζεστε σωστά; Τα 4 λάθη γυμναστικής που πρέπει να γνωρίζετε

Τα σωστά αποτελέσματα θέλουν και τη σωστή... γυμναστική

Στόχος σας είναι να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας. Γραμμωμένοι κοιλιακοί, καλλίγραμμα πόδια και γενικώς κορμί για... χάζεμα. Δεν είναι όμως μόνο η εξωτερική εμφάνιση καθώς η γυμναστική βοηθάει στην απόκτηση και ενός σώματος γεμάτο... υγεία.


Μπορεί να ξοδεύετε άπειρες ώρες κάνοντας γυμναστική, αλλά πολλές φορές κάνετε λάθος ασκήσεις ή δεν ακολουθείτε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς. Πάμε να δούμε τα πιο συχνά λάθη και από εδώ και πέρα φανείτε πιο... προσεκτικές:

Επαναλαμβάνετε τις ίδιες ασκήσεις: Έχετε βρει τις αγαπημένες σας ασκήσεις και όποια φορά επισκέπτεστε το γυμναστήριο, τις ακολουθείτε κατά γράμμα. Το σώμα σας όμως χρειάζεται αλλαγές και όχι σταθερότητα. Βρείτε διαφορετικές ασκήσεις κοιλιακών, για παράδειγμα, και επιλέξτε κάθε μέρα να γυμνάζετε και διαφορετικό σημείο του σώματός σας.


Ξεχνάτε να κάνετε διατάσεις: Εντάξει δεν τις ξεχνάτε πάντα, αφού πολλές φορές απλά τις προσπερνάτε για να φύγετε μία ώρα αρχύτερα. Μην παραπονιέστε όμως την επόμενη μέρα που δεν μπορείτε να σηκωθείτε ούτε από το... κρεβάτι. Το σώμα δε γυμνάζετε μόνο μέσα από τις ασκήσεις αλλά και από τις διατάσεις. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το θυμάστε!


Σηκώνετε πολλά βάρη: Ναι μπορεί όλοι να φωνάζουν, πως τα βάρη αποτελούν έναν από τους πιο εγγυημένους τρόπους ενδυνάμωσης ενός κορμιού, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα φτάσετε στα όρια του... λουμπάγκο. Είναι λάθος να καταπονείτε τον εαυτό σας. Μη νομίζετε ότι όσο πιο πολλά βάρη σηκώνετε τόσο καλύτερα γυμνάζεστε. Οι επαναλήψεις των ασκήσεων και τα λίγα κιλά είναι καλύτερα για εσάς.


Δεν κάνετε διάλειμμα: Ναι καταλαβαίνουμε ότι το πρόγραμμά σας είναι αρκετά πιεσμένο και ίσα ίσα που καταφέρατε να βάλετε μέσα και 60 λεπτά γυμναστικής. Και πολύ καλά κάνατε και εδώ θα σας συγχαρούμε, απλώς να ξέρετε πως η βιασύνη δεν έσωσε κανέναν. Κάνετε μικρά διαλείμματα ανάμεσα στις ασκήσεις και τις επαναλήψεις και αφήστε τους μύες σας να ξεκουραστούν για λίγο.

Διαβάστε ακόμα:

Περιττά κιλά: 6 τρόποι για να κάψετε έως και 900 θερμίδες μέσα σε μία ημέρα

Σύσφιξη και αδυνάτισμα: Tips για να τα καταφέρετε... χωρίς κόπο!

Λίπος στην κοιλιά: 5 λόγοι που σε εμποδίζουν να το... διώξεις