Δώστε προσοχή: Τips και ασκήσεις για να προλάβετε τους τραυματισμούς στο γόνατο!

Δώστε προσοχή: Τips και ασκήσεις για να προλάβετε τους τραυματισμούς στο γόνατο!

Και φυσικά να μη βγείτε ποτέ... off

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τραυματισμούς των αθλητών αλλά και των απλών ασκούμενων δεν είναι άλλος από αυτόν στα γόνατα. Οι λόγοι που μπορεί κάποιος να τραυματιστεί στο σημείο αυτό είναι πολλοί και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα προσπαθήσουμε να τους ελαχιστοποιήσουμε ακολουθώντας τα παρακάτω tips:


- Φροντίστε να αλλάζετε τα αθλητικά σας μόλις διανύσουν περίπου 800χλμ. Τα παλιά- φθαρμένα αθλητικά παπούτσια ευθύνονται για πολλούς τραυματισμούς, καθώς δεν απορροφούν καλά τους κραδασμούς.
- Μην ξεκινάτε ΠΟΤΕ τη γυμναστική αν πρώτα δεν έχετε κάνει διατάσεις. Οι άκαμπτοι τένοντες ζορίζουν πολύ τα γόνατά σας και κάνουν το έδαφος εύφορο για... τραυματισμούς. Αφιερώστε αρκετή ώρα στο στρέτσινγκ (πριν και μετά την προπόνηση).
- Μην κάνετε απότομες κινήσεις, μην αυξάνετε απότομα την ταχύτητά σας και μην τρέχετε σε διάδρομο με μεγάλη κλίση.
- Όταν κάνετε squats προσέχετε πολύ τα γόνατά σας. Δε θα πρέπει ποτέ να ξεπερνούν τα δάχτυλα των ποδιών σας.

Woman-Running-on-Beach 90310


- Τέλος, θα πρέπει να ενδυναμώσετε την περιοχή αυτή με ειδικές ασκήσεις, όπως οι ακόλουθες:

1. Περάστε ένα λάστιχο αντίστασης από το δεξί σας πόδι σου και έχοντάς το τεντωμένο, σηκώστε το ευθεία ψηλά και μετά επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Κάνετε 3 σετ των 20 επαναλήψεων. Αλλάξτε πόδι και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία από την άλλη πλευρά.
2. Σταθείτε στο αριστερό πόδι και με ίσια πλάτη και καλά τεντωμένο το δεξί σας πόδι (όσο πιο ψηλά μπορείτε) θα πρέπει να κάνετε 10 επιτόπια πηδηματάκια σε μια νοητή ευθεία γραμμή. Αλλάξτε μεριά και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία. 3 σετ των 10 επαναλήψεων για κάθε πόδι είναι αρκετά!

*p.s: Συμβουλευτείτε τον γυμναστή σας για επιπλέον ασκήσεις που θα ενδυναμώσουν τα γόνατα, τους ώμους και τους κοιλιακούς σας.

Διαβάστε ακόμα

Μάθαμε τα μυστικά της Eva Mendes για αδύνατο και υγιές κορμί!

Καλοσχηματισμένοι κοιλιακοί μετά από δύο γέννες: Ιδού πώς τα έχει καταφέρει η Shakira!

Κάνε tabata και δες το σώμα σου να... «στεγνώνει»