Αυτές οι κακές συνήθειες σε παχαίνουν χωρίς καν να το καταλάβεις

Ερμιόνη Σαρρή
Αυτές οι κακές συνήθειες σε παχαίνουν χωρίς καν να το καταλάβεις

«Κόψε» τις συνήθειες αυτές και θα αδυνατίσεις χωρίς δίαιτα!

Αυτόν τον καιρό παραπονιέσαι διαρκώς πως ενώ προσέχεις την διατροφή σου, ο δείκτης της ζυγαριάς όλο και παίρνει την ανιούσα. Εντάξει τις κάνεις τις ατασθαλίες σου αλλά το αποτέλεσμα είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που θα έπρεπε ή βασικά θες. Μάθε, λοιπόν, πως δεν φταίνε μόνο τα burgers ή τα σουβλάκια για την φουσκωμένη σου κοιλιά. Είναι και αυτές οι συνήθειες που έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητά σου και σε παχαίνουν χωρίς να το καταλαβαίνεις. Είναι τόσο «ύπουλες» που ενώ εσύ νιώθεις να διασκεδάζεις και να είσαι ευδιάθετη, εκείνες σου προσθέτουν κιλά.

Τσιμπάς «θερμιδικές βόμβες» μπροστά σε οθόνες. Το κακό άλλωστε δε γίνεται μόνο μπροστά στην τηλεόραση αλλά και κατά την διάρκεια που «χτυπάς» υπερωρίες στον υπολογιστή ή βλέπεις ταινία στο σινεμά. Για αυτό άσε την πίτσα ή τα ποπ κορν στην άκρη και πιάσε τα καροτάκια. Πονά αυτό που μόλις διάβασες αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Πατάς το snooze καθημερινά και αρκετές φορές. Το κακό, για να είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι ότι θες να κοιμηθείς λίγο παραπάνω αλλά ότι ξυπνάς με καθυστέρηση άρα και προσπερνάς το πρωινό για να προλάβεις. Το αποτέλεσμα; Παίρνεις από το δρόμο κάτι σφολιατοειδές ή σάντουιτς με παχυντική sauce. Το έπιασες ε;

Τρως σε μεγάλα πιάτα. Tώρα ίσως αυτό σου ακούγεται αστείο αλλά όντως συμβαίνει. Ένα μεγάλο πιάτο σε παρασύρει να βάλεις μέσα μεγαλύτερη ποσότητα δίχως να το καταλαβαίνεις.

Δεν πίνεις αρκετό νερό. Τώρα δε στο γράφουμε για θέματα ενυδάτωσης οργανισμού αλλά από την πλευρά της… λιποδιάλυσης. Αν δεν πίνεις νερό ο οργανισμός σου κάνει κατακράτηση. Δεν είναι μυστικό οπότε πάρε τα μέτρα σου.