Δύσκολη μέρα; 5 τρόποι να κάνεις την κάθε σου μέρα καταπληκτική!

Δύσκολη μέρα; 5 τρόποι να κάνεις την κάθε σου μέρα καταπληκτική!

Οι 5 κινήσεις ματ που θα αλλάξουν την καθημερινότητά σου. 

Δεν είναι όλες οι μέρες ρόδινες. Κάποιες ξυπνάμε από το άγχος δύο ώρες πριν χτυπήσει το ξυπνητήρι κι άλλες ευχόμαστε το ρολόι να γυρνούσε μαγικά 24 ώρες μπροστά, ώστε να αποφύγουμε τη μάχη που έχουμε να δώσουμε με την εφορεία, τη διευθύντρια ή το σύντροφό μας, ενώ υπάρχουν φορές που ξαπλώνουμε το βράδυ ελπίζοντας ποτέ ξανά να μη χρειαστεί να περάσουμε όσα περάσαμε το τελευταίο 24ωρο. Μια διάσημη life coach μάς αποκαλύπτει πώς μπορούμε να κάνουμε την κάθε μέρα μας καταπληκτική, όσο δύσκολη κι αν πιστεύουμε ότι θα είναι.

Η Julie Mosmuller δούλευε σε μια πασίγνωστη πολυεθνική στο Λονδίνο και ζούσε μέσα στο άγχος. «Μόλις όμως έμαθα να ζω συνειδητά, κατάλαβα πόσο πιο ήρεμη ήμουν. Δεν ήταν ότι οι μέρες μου ήταν λιγότερο αγχωτικές, αλλά ότι εγώ πλέον δεν ήμουν αγχωμένη. Αντί γι’ αυτό, ήμουν ευγνώμων για τη ζωή μου», λέει η ίδια. Σήμερα η Mosmuller είναι πιστοποιημένη Relationship and Career Coach, κάνει καθημερινά γιόγκα και διαλογισμό και εκτός από τα sessions της με τους πελάτες της, οργανώνει και retreats στην Ευρώπη και την Ινδία. Να ποιες είναι οι 5 κινήσεις ματ που προτείνει αν θέλουμε να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας και να κάνουμε την κάθε μας μέρα υπέροχη:

1. Ξυπνήστε συνειδητά

«Μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι σας, αφιερώστε ένα λεπτό στον καμβά της νέας σας μέρας». Τη στιγμή που ξυπνάμε, ακόμα τίποτα δεν έχει γραφτεί ή ζωγραφιστεί εκεί, αλλά περιμένει εμάς τις ίδιες να χρωματίσουμε τη μέρα μας. «Μη βιαστείτε να τσεκάρετε τα μηνύματά σας, απλά να είστε παρόντες. Πώς είναι ο ουρανός σήμερα; Γκρίζος ή γαλανός; Τα όνειρά σας είναι ακόμα ζωντανά; Νιώθετε ξεκούραστοι ή ανήσυχοι; Στη συνέχεια, στρέψτε αργά την προσοχή σας στη μέρα που ξεκινάει και θέστε την πρόθεσή σας: τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσάς σήμερα; Μπορεί να πείτε, π.χ. “θέλω μια σχέση αληθινής αγάπης” ή “θέλω να κάνω άψογα την παρουσίαση στη δουλειά”. Επαναλάβετε την πρόθεσή σας μερικές φορές, γράψτε την ή συνδυάστε τη σκέψη σας αυτή με ένα αντικείμενο που θα σας τη θυμίζει όλη μέρα (π.χ. ένα κόσμημα που θα φορέσετε). Μόλις γίνετε σαφείς όσον αφορά την πρόθεσή σας, θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο συχνά αυτή βγαίνει αληθινή, συνήθως μάλιστα με τρόπο αναπάντεχο». Μπορεί η ειδικός να μην αναφέρει τον όρο «νόμος της έλξης», αλλά αυτό ακριβώς εννοεί: αν σκέφτεσαι θετικά, θα έλξεις τις ανάλογες καταστάσεις.

2. Φτιάξτε μια (θετική) πρωινή ρουτίνα

«Αφιερώστε ένα μικρό μέρος του πρωινού σας σε μια θετική ρουτίνα. Κάντε γιόγκα, διαλογισμό ή πηγαίνετε για τρέξιμο. Το πιο σημαντικό είναι να δημιουργήσετε μια όαση ηρεμίας, ακόμα κι αν διαρκεί μόνο για 10’. Αν έχετε οικογένεια, βρείτε αυτό το χρόνο πριν ξυπνήσουν οι υπόλοιποι ή κάντε το καθοδόν προς τη δουλειά. Η δική μου ρουτίνα συνδυάζει γιόγκα και διαλογισμό. Συνήθως διαρκεί μία ώρα, αλλά μπορεί να συντομεύσει και στα 30’. Ο διαλογισμός ηρεμεί το νου μου και η συνειδητή αναπνοή με συνδέει με τη ροή της ζωής. Με τη γιόγκα μαθαίνω να αγαπώ το σώμα μου. Ανάλογα με τις ανάγκες του σώματός μου, κάνω ασκήσεις που με αναζωογονούν ή που αποκαθιστούν την ισορροπία μου. Ακόμα κι όταν δεν έχω κοιμηθεί καλά το βράδυ, 10 “χαιρετισμοί στον ήλιο” αρκούν για να αναζωογονηθώ».

wonderful day in 50e1a

3. Αγαπήστε το φαγητό σας

«Το φαγητό που προσφέρουμε στον οργανισμό μας κάνει μεγάλη διαφορά στη μέρα μας! Τα υγρά κάνουν θαύματα όσον αφορά την πέψη. Εγώ πίνω κάθε πρωί ενάμισι λίτρο χλιαρό νερό και τσάι με βότανα, ιδανικά πριν ξεκινήσω την πρωινή μου ρουτίνα. Όσον αφορά το φαγητό, σκεφτείτε τι χρειάζεται το σώμα σας. Αν είστε κρυωμένοι, προσθέστε στο smoothie σας κουρκουμά ή εχινάκεια. Αν έχετε μπροστά σας μια απαιτητική μέρα, προσφέρετε στον εαυτό σας ένα δυναμωτικό πρωινό με πλιγούρι βρόμης. Εγώ προτιμώ φρούτα και λαχανικά για αποτοξίνωση».

4. Κρατήστε τα πράγματα απλά

«Μέσα στην ημέρα, ό,τι κι αν παρουσιαστεί μπροστά σας, κρατήστε τα πράγματα απλά. Αφεθείτε στην ημέρα, παρατηρήστε όσα φέρνει και παίξτε μαζί τους. Κρατήστε το νου σας καθαρό και την καρδιά σας ανοιχτή και έτσι το ένστικτό σας θα σας οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις.

Στην καθημερινότητα βοηθάει να γράφουμε τις προτεραιότητές μας. Έτσι, όταν ολοκληρώνουμε καθετί, εισπράττουμε ικανοποίηση. Ποιο είναι το ένα πιο σημαντικό πράγμα για εσάς σήμερα;

Συνδυάστε την οργανωτικότητα με την ευελιξία. Εγώ προσπαθώ πάντα να αφήνω λίγο ελεύθερο χρόνο μέσα στη μέρα, ώστε όταν ο καιρός είναι καλός, να βγαίνω μια βόλτα στη φύση. Αφήνετε λίγο χρόνο για οτιδήποτε αυθόρμητο, το οποίο θα σας δώσει χαρά;

Κι αυτό δεν έχει να κάνει με εγωισμό. Όσο περισσότερο κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, τόσο πιο πλήρεις νιώθουμε. Κι έτσι, έχουμε ακόμα περισσότερη ενέργεια για να προσφέρουμε σε όσους αγαπάμε».

5. Κλείνετε τη μέρα σας όμορφα

«Το πώς κλείνουμε τη μέρα μας είναι εξίσου σημαντικό με το πώς την ξεκινάμε. Κάποιοι προτιμούν να φτιάχνουν λίστες ευγνωμοσύνης. Εγώ βεβαιώνομαι ότι κάθε βράδυ θα τσεκάρω τον νυχτερινό ουρανό – με βοηθάει να συνδέομαι με τη μεγάλη εικόνα της ίδιας της ζωής.

Τουλάχιστον 30’ πριν ξαπλώσετε, σβήστε τα κινητά και τις υπόλοιπες συσκευές σας και αποφεύγετε να τα παίρνετε στο κρεβάτι. Και βέβαια, φροντίστε να κοιμάστε αρκετές ώρες».

Extra info: Για φέτος το καλοκαίρι, η Julie Mosmuller οργανώνει retreat στην Κρήτη, με τίτλο «Joyful Living». Εδώ θα βρεις περισσότερες πληροφορίες.

http://tapintoyourinnerpower.blogspot.gr/