7 πράγματα που σταμάτησα να κάνω πλησιάζοντας τα 30

Ερμιόνη Σαρρή
7 πράγματα που σταμάτησα να κάνω πλησιάζοντας τα 30

20 Vs 30

Όσο και αν αρνούμαι να το πιστέψω, τα –άντα δεν είναι και πολύ μακριά. Ναι, οι φίλοι μου σιγά σιγά συγκατοικούν με τα ταίρια τους, τα προσκλητήρια γάμου καταφτάνουν το ένα πίσω από το άλλο και τα ξενύχτια έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι φίλοι που κάναμε μαζί τρέλες τα καλοκαίρια στη Μύκονο προτιμούν το σινεμά από το opening party ενός νυχτερινού μαγαζιού, ενώ μερικοί άλλοι έχουν μάθει ήδη να αλλάζουν πάνες.

Τι έχει αλλάξει, λοιπόν, στη ζωή μου τα τελευταία χρόνια; Ποιες συνήθειες άφησα στην άκρη και ποιες υιοθέτησα;

Σταμάτησα να ποστάρω μηνύματα σπόντες στον πρώην: Έλα πες, πόσες φορές δεν έχεις γελάσει και εσύ με τη σχέση που είχες κάποτε με τα social media. Πιστεύαμε πως τα μελαγχολικά τραγούδια, τα posts όλο νόημα και οι φωτός τύπου «είμαι μια χαρά στα καλύτερά μου», θα τον έφερναν και πάλι στα πόδια μας. Όχι, τώρα στα 27 και φλερτάροντας με τα 30 εγώ προσωπικά έχω καταλάβει πολύ καλά πως πρώτον δεν υπάρχει κανένας λόγος να μάθει όλη η κοινωνία του fb το πόσο τον θέλω ακόμη, ούτε και φυσικά ο ίδιος. Αντί να περιμένω το like του στην καινούργια φωτογραφία προφίλ μου, προτιμώ να τον πάρω ένα τηλέφωνο και απλά να δω τι κάνει. Καλά τα σχόλια στον τοίχο της κολλητής για το πόσο σούπερ περάσαμε το προηγούμενο βράδυ, μόνο που τα σκέφτομαι, ντρέπομαι (και γελάω).

Έπαψα να έχω 15 κολλητές φίλες: Εμείς οι γυναίκες πολύ γρήγορα μπορούμε να αποκαλέσουμε κάποια άλλη.... κολλητή μας. Ναι, στο σχολείο ήταν όλες, στο Πανεπιστήμιο πρόσθεσα μερικές ακόμη και ξαφνικά ο έξω κόσμος μου έμαθε πως οι σωστές φίλες μετριούνται σχεδόν στο ένα χέρι. Η ενήλικη ζωή και οι δυσκολίες που βρέθηκαν στο δρόμο μου με έπεισαν πως οι κολλητές θα σου κρατήσουν τα χαρτομάντιλα την ώρα που σέρνεσαι στα πατώματα ακόμη και αν είναι Σαββατόβραδο(ίσως και να μετακομίσουν και στο σπίτι σου για κανά 3ήμερο), ενώ οι απλές φίλες θα προτιμήσουν να σε δουν για κάποιο καφέ την Κυριακή το απόγευμα, απλά για να ακούσουν τον πόνο σου.

Είμαι σίγουρη πια πως οι άντρες ΔΕΝ αλλάζουν: Τώρα θα μου πεις πως γενικώς οι άνθρωποι δεν αλλάζουν , αλλά στην προκειμένη θα κάνω focus στο αντρικό φύλο. Του αρέσει να φλερτάρει με 10 γυναίκες ταυτόχρονα, να ζει σαν ελεύθερο πουλί και στο παρελθόν έχει κερατώσει την πρώην του; Ναι, το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να σου «πουλήσει» μερικά παραμύθια του τύπου «θέλω να σοβαρευτώ» και εσύ να τον πιστέψεις. Όχι αγαπητή μου φίλη, αυτός ο άντρας δε θα αλλάξει ποτέ και καλό θα ήταν να το καταλάβεις πριν να είναι αργά. Αν θες να περάσεις ωραία μαζί του εννοείται πως έχεις κάθε δικαίωμα, απλά μη θεωρείς πως έγινε ξαφνικά και... πρίγκιπας.

Έμαθα τι σημαίνει πραγματικά η λέξη «υποχρεώσεις»: Δε σου λέω πως δε νοσταλγώ τις στιγμές που ξόδευα τα λεφτά μου σε ψώνια και νυχτερινές εξόδους, αλλά το συναίσθημα της ανεξαρτησίας είναι μεγάλο. Έμαθα πώς να διαχειρίζομαι τα χρήματα μου σωστά και πώς να είμαι υπεύθυνη σαν άνθρωπος. Όχι, δε γίνεται να ξενυχτίσω μέχρι τις 6.30 τα ξημερώματα γιατί στις 9 το πρωί... δουλεύω. Ούτε φυσικά μπορώ να αγοράσω τρίτο ζευγάρι ψηλοτάκουνες γόβες, αφού σε 5 ημέρες έχω να πληρώσω τα ασφάλιστρα του αυτοκινήτου μου.

Κατάλαβα πως το σπίτι δεν καθαρίζεται από μόνο του: Ειδικά τον τελευταίο χρόνο που μένω μόνη μου έχω εκτιμήσει πολύ τις παλιές καλές εποχές που τα πάντα ήταν στην εντέλεια. Το ψυγείο ήταν πάντα γεμάτο, το σπίτι μοσχοβολούσε και όλα μου τα ρούχα ήταν σιδερωμένα. Ήμουν μία κοπέλα στο δικό της συννεφάκι που προσγειώθηκε κάπως ανώμαλα στην πραγματικότητα. Εντάξει, ακόμη παίρνω το ταπεράκι της μαμάς, αλλά έχω νιώσει και πώς είναι να ξηραίνονται τα χέρια σου από τη χλωρίνη.

Ξεχωρίζω τον άντρα σχεσάκια από τον άντρα της (μιας) βραδιάς: Οι άντρες έχουν λέγειν και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Πλησιάζοντας, λοιπόν, πια τα 30 όλες μας (όχι μόνο εγώ) μπορούμε να καταλάβουμε τι πραγματικά θέλει από εμάς. Ξέρουμε πως αν μας στείλει «Πού είσαι;» στις 3 το πρωί δεν είναι επειδή του λείψαμε (αν και θα το θέλαμε), αλλά επειδή έχει κάτι πιο... πικάντικο στο μυαλό του. Εννοείται, πως το ίδιο μήνυμα μπορεί να βρίσκεται στα εισερχόμενα και άλλων γυναικών και όποια προλάβει. Τυχαία νομίζεις άλλωστε πως έγραψε ιστορία ο Μάνθος από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» ; Πόσες ήταν οι μοναδικές του αγάπες και πόσοι Μάνθοι κυκλοφορούν στο δρόμο;

«Έκοψα» το αχαλίνωτο clubbing: Δε σου λέω πως δε νοσταλγώ τα πρωινά εκείνα που έμπαινα στις 8 το πρωί στο σπίτι με τα ψηλοτάκουνα στο χέρι και με σχεδόν ανύπαρκτο μακιγιάζ, αλλά όχι δεν μπορώ πια να το κάνω. Τα σκηνικά αυτά θα τα χαρακτήριζα πια ως... συλλεκτικά. Εντάξει, υπάρχουν και τα ξενύχτια στο πρόγραμμα αλλά τα Σαββατόβραδα ίσως και να με βρουν στον καναπέ. Όσο για τις καθημερινές; Τώρα πια ξυπνάω τις ώρες που παλαιότερα έπεφτα για ύπνο. Omg!

Έχεις «πέσει» ψυχολογικά; 5+2 συνήθειες για να χαμογελάσεις ξανά

5 απλές συνήθειες που θα σου φτιάξουν τη μέρα (και τη διάθεση)