Sunny days: 6 + 2 τρόποι για να «νικήσεις» τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Ερμιόνη Σαρρή
Sunny days: 6 + 2 τρόποι για να «νικήσεις» τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού

Η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα και εσύ ψάχνεις τρόπους για να σωθείς;

Φυσάς και ξεφυσάς. Η θερμοκρασία πια φλερτάρει με τον αριθμό 35 και άνω και εσύ παλεύεις με ό,τι δύναμη σου έχει απομείνει να επιζήσεις μέσα στην πόλη. Δεν είσαι από τους τυχερούς που έχουν φύγει ήδη για κάποιο νησάκι και η υψηλή θερμοκρασία αυτών των ημερών σε κάνει να μετράς αντίστροφα τις ημέρες για την άδεια.

Επειδή, λοιπόν, είμαστε και εμείς παθούσες (τι ζέστη είναι αυτή Θεέ μου) έχουμε να σου δώσουμε μερικά tips που πρέπει να τηρήσεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όλες αυτές τις δύσκολες ημέρες. Είναι το δικό μας kit αντιμετώπισης του καύσωνα και σε καλούμε να μας ακολουθήσεις:

  1. Μάζεψε τα μαλλιά σου ψηλά: Όσο χαρούμενη και αν είσαι με τη μακριά σου χαίτη, ήρθε η ώρα να υιοθετήσεις το στυλ αλογοουρά. Θα βρεις πολλά χτενίσματα που θα σου λύσουν τα χέρια, όπως κότσοι, στεφανάκια με πλεξούδες κ. α. Η Βιβή, η beauty editor μας έχει φροντίσει και για αυτό!
  2. Φόρεσε ανοιχτόχρωμα ρούχα: Άφησε στη ντουλάπα το αγαπημένο σου μαύρο φόρεμα και βρες ό,τι πιο χαρούμενο υπάρχει. Το λευκό, άλλωστε είναι το must have χρώμα του καλοκαιριού και ήρθε η στιγμή να το εντάξεις στην γκαρνταρόμπα σου. Λέμε ναι και στα παστέλ χρώματα (πού είναι άραγε η λιλά φαρδιά παντελόνα σου;)
  3. Δοκίμασε δροσιστικές τροφές και ροφήματα: Όπως είπαμε και παραπάνω καλό θα ήταν να αποφύγεις τροφές που ανεβάζουν τη θερμοκρασία του σώματός σου (τύπου γιουβέτσι) και να πίνεις ροφήματα που σε δροσίζουν. Εμείς για παράδειγμα, το έχουμε ρίξει στις σαλάτες, το πράσινο τσάι και τα smoothies (ΜLV σε ευχαριστούμε ιδιαίτερα).
  4. Κλείσε τα στόρια και τις κουρτίνες: Αγαπάς το φως, όπως και εμείς, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να το αρνηθείς. Κράτα, λοιπόν, τα δωμάτια του σπιτιού σου όσο το δυνατόν πιο σκοτεινά κατά τις μεσημεριανές ώρες και έτσι η ζέστη δε θα μπορέσει ποτέ να εισχωρήσει στους χώρους του σπιτιού σου.
  5. Πίνε πολύ νερό: Έχε πάντα στην τσάντα ή το γραφείο σου ένα μπουκάλι με κρύο νερό και ενυδάτωνε τον οργανισμό σου συνεχώς. Μπορείς μάλιστα να το γεμίσεις μέχρι τη μέση, να το τοποθετήσεις στην κατάψυξη για μερικές ώρες και έπειτα να συμπληρώνεις μόνο νερό. Τέλεια ιδέα;
  6. Απόφυγε τη χρήση του φούρνου: Μιας και τα ζεστά φαγητά δεν ευνοούν την παρούσα κατάσταση, καλό θα ήταν να αφήσεις στο off το φούρνο της κουζίνας σου. Προτίμησε να καταναλώσεις κάτι που δε χρειάζεται φούρνο και έτσι κράτα το χώρο της κουζίνας σε πιο δροσερά επίπεδα.
  7. Άνοιξε τα παράθυρα κατά τις βραδινές ώρες: Μόλις ο ήλιος κρυφτεί, τότε μπορείς να ανοίξεις τις μπαλκονόπορτες και να αφήσεις την όποια δροσούλα να μπει μέσα στο σπίτι. Προσοχή βέβαια στα... κουνούπια.
  8. Τοποθέτησε έναν ανεμιστήρα στο έδαφος ή το ταβάνι: Για να αποφύγεις την ανεπιθύμητη ψύξη, μόλις αισθανθείς τη ζέστη να σε κυριεύει, άνοιξε τον ανεμιστήρα σε μία μέση ταχύτητα και τοποθέτησέ τον στο έδαφος. Να ξέρεις πως ο δροσερός αέρας θα κινείται καλύτερα μέσα στο χώρο και έτσι η δροσιά θα είναι... αισθητή.