#NoWater: Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνεις όταν διψάς πάρα πολύ

Ερμιόνη Σαρρή
#NoWater: Αυτό είναι το ρόφημα που πρέπει να πίνεις όταν διψάς πάρα πολύ

Ξέχνα το νερό όταν αισθάνεσαι πως είσαι... «αφυδατωμένη».

Εγώ, η κοπέλα που σου γράφει συνεχώς να πίνεις πολύ νερό, ομολογώ πως καταβάλλω υπεράνθρωπες προσπάθειες να για να πίνω μέσα σε ένα 24ωρο περίπου 1,5 λίτρο νερό. Το ξέρω πως δεν είμαι μόνη μου σε αυτόν εδώ τον κόσμο της «αφυδάτωσης». Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που στέκονται και μας κοιτούν από την αντίπερα όχθη και απορούν πώς γίνεται να ξεχνάμε κάτι τέτοιο. «Μα πώς γίνεται να μην πίνεις νερό; Πώς γίνεται να ξεχνάς πότε ήπιες τελευταία φορά»; Και όμως γίνεται. #storyofmylife.

Σε μία, λοιπόν, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Public Library of science αναφέρεται πως όταν αισθάνεσαι πως η γλώσσα σου έχει αφυδατωθεί (aka είναι ξερή), το κρύο νερό δεν είναι το υγρό αυτό που θα σε ενυδατώσει εκατό τοις εκατό. Παραξενεύεσαι ε; Και όμως αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια.

H σόδα ή ένα ανθρακούχο νερό είναι το ρόφημα που πρέπει να προτιμάς όταν αισθάνεσαι την ανάγκη να ενυδατωθείς αρκετά και πολύ γρήγορα (ξηρή στοματική κοιλότητα & λαιμός). Κάπου εδώ σου κλείνω το μάτι συνωμοτικά και ελπίζω να έχεις ελέγξει αν υπάρχει το ανάλογο μπουκάλι σε κάποιο ντουλάπι της κουζίνας σου.

Δες επίσης

5 πράγματα που θα σου συμβούν αν αρχίσεις να πίνεις περισσότερο νερό

Εσύ πίνεις όσο νερό χρειάζεται; Δες 3 προβλήματα που σου προκαλεί η αφυδάτωση