Εσύ πίνεις όσο νερό χρειάζεται; Δες 3 προβλήματα που σου προκαλεί η αφυδάτωση

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Εσύ πίνεις όσο νερό χρειάζεται; Δες 3 προβλήματα που σου προκαλεί η αφυδάτωση

Εσύ έχεις παρατηρήσει κάποιο από αυτά;

Νερό, νερό και πάλι νερό. Είναι το πιο σημαντικό στοιχείο διατροφής που χρειάζεται να λαμβάνεις καθημερινά και σε αρκετά μεγάλες ποσότητες, προκειμένου να φροντίζεις τον εαυτό σου και την υγεία σου κυρίως. Σε αυτή τη στήλη έχεις διαβάσει ουκ ολίγες φορές θέματα για το ποιες είναι οι ώρες που δεν πρέπει να πίνεις νερό ή πως μπορείς να πίνεις περισσότερο κ.ο.κ.

Αυτή τη φορά πρέπει να διαβάσεις ποια είναι τα 3 προβλήματα που μπορεί να αποκτήσεις εάν είσαι αφυδατωμένη και δεν το γνωρίζεις. Δώσε λίγη προσοχή λοιπόν και διάβασε παρακάτω, αν έχεις κάποιο από αυτά ή και τα τρία μάλλον δεν πίνεις όσο νερό χρειάζεται.

#1. Πονοκέφαλος και hangover
Τα περισσότερα συμπτώματα hangover, συμπεριλαμβανομένων πονοκεφάλων, αποδίδονται κυρίως στην αφυδάτωση. Πολλοί άνθρωποι ανακουφίζονται μέσα σε 30 λεπτά μόλις πιούν 250 με 500ml νερό, ενώ μερικοί άλλοι χρειάζονται λίγη ποσότητα παραπάνω για να συνέλθουν.

#2. Θολούρα και άγχος
Ναι, ακόμη και η ήπια αφυδάτωση επηρεάζει την ικανότητα του νου σου να λειτουργεί κανονικά. «Γέμισε» τον εγκέφαλό σου με αρκετό νερό για να σε βοηθήσει να διαχειριστείς το άγχος, να αντιμετωπίσετε την υπερφόρτωση πληροφοριών και να πάρεις σωστά τις αποφάσεις που πρέπει.

#3. Δυσκοιλιότητα
«Όταν το σώμα σας είναι αφυδατωμένο, είναι ουσιαστικά σε κρίση», εξηγούν οι ειδικοί. Αυτό σημαίνει ότι θα τραβήξει νερό από περιοχές όπως το έντερο σου για να βεβαιωθεί ότι ο εγκέφαλος, οι πνεύμονες και η καρδιά σου έχουν αρκετό νερό για να σε κρατήσουν ζωντανή. Για να εμποδίσεις την αφυδάτωση, βάλε μια κουταλιά σπόρους chia σε 500ml νερό που βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου. Άφησε το για 10 λεπτά και στη συνέχεια πιες το πίνετε για να παρακινήσεις το έντερο σου να χαλαρώσει. Έπειτα συνέχισε να ενυδατώνεις τον οργανισμό σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.