Κυκλοφορείς με τα ρούχα μέσα στο σπίτι; Δες τι σημαίνει αυτό για τη νοημοσύνη σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κυκλοφορείς με τα ρούχα μέσα στο σπίτι; Δες τι σημαίνει αυτό για τη νοημοσύνη σου

Θα εκπλαγείς...

Έχεις την τάση με το που φτάνεις στην πόρτα του σπιτιού σου να πετάς τα περιττά ρούχα από πάνω σου ή προτιμάς να κυκλοφορείς με αυτά (ή έστω με πιτζάμες) μέσα στο σπίτι; Αν προτιμάς να χαλαρώνεις σπίτι σου με την άνεση σου χωρίς ρούχα, τότε να ξέρεις πως αυτό λέει πολλά για την νοημοσύνη σου και όχι μην τρομάζεις γιατί δεν εννοούμε κάτι κακό.

Σε μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Προσωπικότητα και ατομικές διαφορές» στη Νέα Υόρκη, οι ερευνητές Benjamin P. Chapman και Lewis R. Goldberg διερεύνησαν ένα σύνολο δεδομένων από τη δεκαετία του '90 -που χρησιμοποίησε την κλίμακα προσωπικότητας Big Five- για να αξιολογήσουν την προσωπικότητα των ανθρώπων.

Το Big Five χωρίζει την προσωπικότητα σε πέντε παράγοντες: την εξωστρέφεια, τη συνείδηση, τον νευρωτισμό, το άνοιγμα στην εμπειρία (που χρησιμοποιείται εναλλακτικά με την νοημοσύνη) και την ευχάριστη συμπεριφορά. Οι ερωτηθέντες από την αρχική μελέτη έκαναν ένα τεστ και απάντησαν σε ερωτήσεις όπου έπρεπε να προσδιορίσουν τη συχνότητα με την οποία κάνουν τις δραστηριότητες τους στην καθημερινή ζωή.

Οι Chapman και Goldberg πραγματοποίησαν υπολογισμούς με τα δεδομένα για να καθορίσουν μια λίστα από συμπεριφορές που σχετίζονται περισσότερο με τα χαρακτηριστικά του Big Five.

Το πιο εντυπωσιακό εύρημα ήταν μέσα στην κατηγορία της νοημοσύνης. Οι ερωτηθέντες με υψηλότερη νοημοσύνη ή περισσότερο ανοιχτοί στην εμπειρία, ήταν εκείνοι που χαλάρωναν στο σπίτι χωρίς ρούχα γυμνοί, ενώ ήταν επίσης πιο πιθανό να τρώνε πικάντικα πρωινά και να αγοράζουν βιολογικά τρόφιμα.