Μaster Chef: Αν οι παίκτες ήταν... συνάδελφοί σου

Γωγώ Φούντα
Μaster Chef: Αν οι παίκτες ήταν... συνάδελφοί σου

Έλα, σίγουρα έχεις αναγνωρίσει εκείνον που σου χαλάει την μέρα

Πώς το έλεγε ο Ανδρέας ο Μικρούτσικος; Μικροί πρωταγωνιστές της καθημερινότητας. Αυτό ακριβώς είναι οι πρωταγωνιστές των reality shows, τα οποία συνήθως παίρνουν και την μορφή διαγωνισμού για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους. Και η αλήθεια είναι ότι το συγκεκριμένο είδος τηλεοπτικού προϊόντος έχει επανέλθει για τα καλά στην ελληνική τηλεόραση, είτε γιατί το κόστος παραγωγής είναι πολύ μικρό, είτε γιατί τα νούμερα που κάνουν είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Η φετινή έκπληξη είναι σίγουρα το Master Chef. Ο διαγωνισμός μαγειρικής έχει μετατραπεί σε ένα ρινγκ όπου wannabe «βασιλιάδες της κουζίνας» δίνουν άγριες μάχες στο βωμό του σεβίτσιε και του φιλεταρίσματος του λαγού! Και ομολογουμένως, η επιλογή των φετινών παικτών, φαίνεται να έχει γίνει με φροντίδα και κυρίως με… εξυπνάδα. Διότι είναι όλοι ενδιαφέροντες, ιντριγκαδόροι και σίγουρα κάτι σου θυμίζουν! Ναι, είναι άνθρωποι από το περιβάλλον σου-και πιο συγκεκριμένα το εργασιακό- που πιθανότατα να σου σπάνε τα νεύρα. Εμείς δώσαμε στον καθένα τη δική του κατηγορία. Συμφωνείς;

Τιμολέων: Είναι εκείνος ο τύπος που είναι μεν έξυπνος, αλλά όχι και τόσο για να φέρεται σαν τον Αϊνστάιν. Είναι ημι-ταλαντούχος, αλλά δεν έχει και κάτι τόσο σημαντικό να επιδείξει. Γενικότερα μιλάει πολύ και κάνει λίγα. Θα σου παρουσιάσει την ιδέα του ως κάτι τρομερό, αλλά στην πραγματικότητα θα είναι μία μπαρούφα. Δυστυχώς, είναι στο χέρι του διευθυντή να αντιληφθεί τις κοτσάνες που του λέει. Ή και όχι!

timowwww

Τζώρτζης: Είναι αυτός που μπροστά σου θα σε αποθεώσει και από πίσω θα έχει πει σε όλη την εταιρεία με ποιον είχες μηνυματωθεί πέρυσι από το άλλο τμήμα. Επίσης είναι αυτός που θα αφήσει να εννοηθεί ότι η μία μέρα άδεια που πήρες με πρόφαση γρίπη ήταν ψέμα γιατί απλά είχες ξενυχτήσει! Είπαμε, μπροστά σου θα είναι σχεδόν κολλητός. Πίσω από την πλάτη σου θα σκάβει το λάκκο σου. Να τον προσέχεις.

Μάγκυ: Γλυκιά, ευγενική και χαμηλών τόνων. Ή μήπως όχι; Τα φαινόμενα απατούν. Είναι αδίστακτη και μπροστά στο συμφέρον της δε θα υπολογίσει τίποτα. Επειδή πολύ συχνά αποκαλύπτει τον αληθινό της εαυτό-κατά λάθος πάντα-της αρέσει να παίζει το θύμα για να τη λυπούνται. Προσοχή. Τέτοιοι χαρακτήρες επιβιώνουν και ποτέ δεν πληρώνουν τα σπασμένα.

magkiiiiiii

Χρήστος: Είναι καρφί και το χαίρεται. Προτιμάει να μην μιλάει με κανέναν συνάδελφο γιατί όλοι τον σιχαίνονται, μόνο και μόνο για να ικανοποιεί τον προϊστάμενό του. Είναι ο άνθρωπος που θα κλειστεί με τις ώρες στο γραφείο του διευθυντή, με την πρόφαση ότι συζητούσαν κάτι πολύ σημαντικό. Ο διευθυντής αναγνωρίζει τι σκουληκαντέρα είναι αλλά τον έχει από κοντά για να κάνει τη δουλειά του. Φαύλος κύκλος.

Δημήτρης: Είναι αυτός που κανένας δεν του δίνει σημασία, είναι μες στην τρελή χαρά ΠΑΝΤΑ και κάθε φορά που του αναθέτουν δουλειά, είναι πολύ σίγουρος ότι θα τη φέρει εις πέρας με αρτιότητα. Συνήθως τα κάνει όλα χάλια, αναλαμβάνει τις ευθύνες του και συνεχίζει τη ζωή του. Γενικά δεν ενοχλεί πολύ ο δόλιος.

Αργύρης: Είναι η ήρεμη δύναμη. Στυγνός επαγγελματίας που πορεύεται αποκλειστικά και μόνο με επιχειρήματα. Μπορείς να τον εμπιστευτείς και μπορεί να σε συμβουλεύσει αλλά μέχρι εκεί. Δεν είστε φίλοι, και όταν τεθεί το δίλημμα εκείνος ή εσύ, ξέρεις φυσικά τι θα ακολουθήσει.

argiris

Γιώργος: Ταπεινός, ήσυχος και βγάζει δουλειά. Δεν έχει ιδιαίτερες βλέψεις εκτός από κάποια μικρά ξεσπάσματα. Είναι ο άνθρωπος που έχει πάντα παράπονα αλλά αντιλαμβάνεται ότι για να προχωρήσει θα πρέπει να διαβρώσει τις ηθικές του αξίες. Κι αυτό δεν το θέλει.

Σάββας: Νιώθεις ότι κοιμάται όρθιος αλλά είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να ξεσηκωθεί και να επαναστατήσει. Μπορεί να μην ξέρει τι έχεις κάνει, αλλά δεν έχει και πρόβλημα να σε «δώσει», λέγοντας ασυναρτησίες. Είναι όμως πιο εύκολα διαχειρίσιμος από τους υπόλοιπους. Σημαντικό!

ΣΑΒΒΑΣ ΛΗΧΑΝΙΔΗΣ