Η Μύκονος από μία άλλη ματιά, όχι αυτή του clubbing και του αχαλίνωτου ξενυχτιού

Ερμιόνη Σαρρή
Η Μύκονος από μία άλλη ματιά, όχι αυτή του clubbing και του αχαλίνωτου ξενυχτιού

Μες στης Μυκόνου τα στενά αν θες ζεις και πιο... chill-αριστά

Το ταξίδι αυτό το προγραμμάτιζα πολλές εβδομάδες και μόνο τα κορίτσια στο γραφείο γνωρίζουν τα νεύρα μου κάθε φορά που το δελτίο καιρού έδειχνε συννεφιές και αναγκαζόμουν να αναβάλλω για λίγο το τριημεράκι μου. Ναι, πήγα στη Μύκονο αλλά δε φώναξα σε κανένα beach bar «Μύκονοοοοος». Σφάλμα μεγάλο; Για μένα όχι!

Μέχρι πριν από 2-3 χρόνια δε γνώριζα πως είναι να ξυπνάς και να απολαμβάνεις τον ήλιο του νησιού σε κάποια παραλία. Τον θαύμαζα με το που «έβγαινε» πίνοντας συνήθως το τελευταίο ποτάκι της βραδιάς (και που έδειχνε το ρολόι 7, τι έγινε;) και τελικά όταν έφτανα στην παραλία ίσα που προλάβαινα να κάνω μια βουτιά πριν το ηλιοβασίλεμα. Πλέον όμως είμαι ερωτευμένη με τις παραλίες της Μυκόνου. Μετρούσα αντίστροφα για τη στιγμή που θα «χυνόμουν» σε μία ξαπλώστρα και απλά θα κοίταζα το απέραντο γαλάζιο.

Εντάξει, δε θα στο παίξω «Αγία», ξενύχτησα και με το παραπάνω αλλά τη Μύκονο πλέον τη λατρεύω για τις παραλίες της και το ηλιοβασίλεμά της ( μην με αποπάρετε εσείς οι lovers της Σαντορίνης). Κάθε μέρα μπορείς να βρίσκεσαι και σε άλλη παραλία, είτε οργανωμένη, είτε μη. Μπορείς να απολαύσεις τα πιο τέλεια νερά και σε ό,τι budget θες. Όποιος θέλει μπορεί να πάρει την πετσέτα του και να αράξει σε μία ανοργάνωτη παραλία, χωρίς ούτε μία ξαπλώστρα, χωρίς ούτε ένα beach bar. Μπορεί από την άλλη να περάσει τη μέρα του σε μία ξαπλώστρα- κρεβάτι και να μη σηκωθεί από εκεί μέχρι να πέσει ο ήλιος.

13318432 1107703609271239 1180995721 n dc1bb

Που θέλω να καταλήξω; Πως η Μύκονος για μένα είναι παρεξηγημένη σε ένα πράγμα. Η Μύκονος δεν είναι μόνο για clubbing, αλκοόλ και ξενύχτι. Εννοείται, πως δεν είναι από τους πιο οικονομικούς προορισμούς που μπορεί κανείς να περάσει τις διακοπές του αλλά δεν είναι μόνο για τους... ξενύχτηδες.

Στο νησί των Ανέμων μπορείς να περάσεις όλη σου τη μέρα πάνω στη άμμο και το βράδυ να απολαύσεις την περατζάδα στη χώρα ή ακόμα και να πιεις ένα cocktail σε χαλαρούς ρυθμούς. Αυτό, λοιπόν, το αγαπώ και ας με φοβίζει πως ίσως πια γέρασα.

13342039 1107703592604574 1105638594 n 74373

Διάβασε ακόμα:

5+1 tips για να οργανώσεις τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου