One pot pasta: Η κρεμώδης συνταγή ζυμαρικών με πέστο, μανιτάρια και Ricotta όλα σε μια κατσαρόλα

One pot pasta: Η κρεμώδης συνταγή ζυμαρικών με πέστο, μανιτάρια και Ricotta όλα σε μια κατσαρόλα

Αυτή η κρεμώδες συνταγή ζυμαρικών με πέστο μανιτάρια και Ricotta μεγειρεμένη σε μια κατσαρόλα  μέσα σε 10 λεπτά είναι το μυστικό για να συναπάρετε και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους 

Το κλασικό πέστο βασιλικού, με το μείγμα των καρυδιών, το κρεμώδες τυρί, το σκόρδο, είναι ένα από τα καλύτερα καρυκεύματα που υπάρχουν. Αλλά το κρεμώδες πέστο είναι ακόμα καλύτερο. Μετατρέπει τη ζωντανή σάλτσα σε κάτι λίγο πιο πλούσιο και χορταστικό ιδανικά με linguine. Aυτή η σάλτσα ζωντανεύει στην ίδια κατσαρόλα με τα ζυμαρικά. Καθώς τα ζυμαρικά μαγειρεύονται, το αμυλούχο, αλμυρό νερό συνδυάζεται με το πέστο και το κρεμώδες τυρί για να δημιουργήσει μια μεταξένια σάλτσα που κολλάει στα ζυμαρικά. Όταν συνδυάζεται με τρυφερά μανιτάρια και άφθονο σκόρδο, έχετε ένα πολύ λαμπρό χορτοφαγικό δείπνο.

Η πιο εύκολη εκδοχή αυτής της συνταγής: Όλα μπαίνουν στην κατσαρόλα ταυτόχρονα και ψήνονται μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Αλλά αν έχετε μερικά επιπλέον λεπτά, μπορείτε να εξαγάγετε λίγο περισσότερο άρωμα από τα μανιτάρια και το σκόρδο σοτάροντάς τα στην κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο πριν προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά.

Όσο για το «κρεμώδες» συστατικό αυτής της συνταγής, προτιμώ το μασκαρπόνε για την απαλή, ελαφριά υφή και την ήπια, γαλακτώδη γεύση του. Αλλά αυτή η συνταγή λειτουργεί εξίσου καλά με το τυρί ricotta. Στην προκειμένη περίπτωση χρησιμοποίησα Ricotta.

Υλικά

280 γρ μανιτάρια cremini

6 σκελίδες σκόρδο

4 1/2 φλιτζάνια νερό

340 γρ ζυμαρικά Linguini

1/4 φλιτζάνι πέστο βασιλικού

225 γρ τυρί μασκαρπόνε ή Ricotta

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι kosher

1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

100 γρ Τριμμένη Παρμεζάνα

Φύλλα φρέσκου Bασιλικού

ΟΔΗΓΙΕΣ

Κόβετε τα μανιτάρια cremini καθώς και σε λεπτές φέτες 6 σκελίδες σκόρδο. Τοποθετήστε και τα δύο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε 4 1/2 φλιτζάνια νερό, τα λινγκουίνι, 1/4 φλιτζάνι πέστο, το τυρί Ricotta, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.

Αφήστε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά (αυτό θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά). Βράζουμε το μείγμα, ανακατεύοντας και γυρίζοντας τα ζυμαρικά με λαβίδες για να μην κολλήσουν, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente και να εξατμιστούν σχεδόν όλα τα υγρά, 8 με 10 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε όσο χρειάζεται.

Καλή επιτυχία !!!

Μπορείτε να με βρείτε εδώ :

www.instagram.com/majenco

www.twitter.com/majenco

www.facebook.com/JencaMajenco

www.tiktok.com/@majenco