Εσύ ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο μαγειρικό λάδι για να χρησιμοποιείς κάθε μέρα στο φαγητό;

Νικόλας Σακελλαρίου
Εσύ ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο μαγειρικό λάδι για να χρησιμοποιείς κάθε μέρα στο φαγητό;

O Nικόλας Σακελλαρίου έχει την απάντηση και κάνει crash test στα λάδια μαγειρέματος.

Κάποια λάδια είναι ιδανικά για μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες όπως το τηγάνισμα και το σοτάρισμα.

Άλλα είναι εξαιρετικά γευστικά και μπορούν να προσθέσουν περισσότερη ένταση στα πιάτα σας, αλλά καίγονται (και αλλοιώνονται ) όταν θερμαίνονται. Επιπλέον, ορισμένοι τύποι ελαίων προσφέρουν άφθονες βιταμίνες, μέταλλα και ισχυρά αντιοξειδωτικά. Πώς ξεχωρίζετε μεταξύ τους; Και πώς τα αποθηκεύετε; Πόσο διαρκούν; Τόσες πολλές ερωτήσεις! Εδώ θα βρείτε όλες τις απαντήσεις.

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Φτιάχνετε με σύνθλιψη των ελιών και στη συνέχεια γίνετε εκχύλιση. Έχει έντονη γεύση και μπορεί να έχει πικάντικες, φρουτώδεις νότες, ανάλογα με το σημείο προέλευσης των ελιών. Έχει σημείο καπνού περίπου 175° βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή για τεχνικές μαγειρέματος σε υψηλή θερμοκρασία, όπως το τηγάνισμα. Κυρίως,είναι για βινεγκρέτ ή το χρησιμοποιούμε ως λάδι φινιρίσματος.

Ο Νικόλας Σακελλαρίου μας δείχνει τον τρόπο για να κάνουμε την κουζίνα μας πιο οικολογική

Καλαμποκέλαιο

Το καλαμποκέλαιο χρησιμοποιείται συχνά στο τηγάνισμα, χάρη στο σημείο καπνού του, που είναι στους 230° βαθμούς. Έχει ουδέτερη γεύση και χρησιμοποιείται συχνά σε επαγγελματικές κουζίνες λόγω της χαμηλής τιμής του.

fulvio-ciccolo-Pmkq0yZ80-4-unsplash.jpg

Φυτικό λάδι

Αυτό είναι συνήθως ένα μείγμα πολλών διαφορετικών εξευγενισμένων ελαίων και συνήθως περιλαμβάνει και το σογιέλαιο. Έχει ουδέτερη γεύση και οσμή και σημείο καπνού περίπου 200° βαθμούς. Επειδή δεν προσθέτει πολύ γεύση, είναι καλό για σοτάρισμα σε υψηλή θερμοκρασία και γενικά για τηγάνισμα. Επίσης είναι αρκετά.

Ηλιέλαιο

Με σημείο καπνού στους 230° βαθμούς, το ηλιέλαιο έχει μια ήπια γεύση που δεν υπερισχύει των άλλων συστατικών είναι επίσης υψηλή σε βιταμίνη Ε και είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Για καλύτερα αποτελέσματα κατά το μαγείρεμα, αποθηκεύστε το ηλιέλαιο σας σε δροσερό μέρος και χρησιμοποιήστε το μέσα σε ένα χρόνο.

Σησαμέλαιο

Το εξευγενισμένο σησαμέλαιο έχει υψηλό σημείο καπνού στους 210° βαθμούς και σχετικά ουδέτερη γεύση. Είναι ένα εξαιρετικό λάδι γενικής χρήσης χρησιμοποιήστε το για σοτέ, ψητά και ασιατικά πιάχτα. Αποθηκεύστε το σε δροσερό σημείο.

Bρες με: nikolas_sakellariou (@nikolas_sakellariou) TikTok | Watch nikolas_sakellarious Newest TikTok Videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos

Nikolas Sakellariou (@nikolas_sakellariou) • Instagram photos and videos