Suri Cruise: από μικρή στους κόλπους της Σαϊεντολογίας

Suri Cruise: από μικρή στους κόλπους της Σαϊεντολογίας

Οι αποκαλύψεις ενός πρώην Σαϊεντολόγου για το σχολικό περιβάλλον της μικρής Suri -το οποίο μόνο «φυσιολογικό» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η μικρή Surie Cruise δεν είναι ένα παιδί σαν όλα τα άλλα και αυτό το έχουμε καταλάβει για τα καλά πλέον. Τακούνια, κόκκινο κραγιόν, εμπεριστατωμένη άποψη πάνω στη μόδα, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που μας το ξεκαθαρίζουν σε κάθε της εμφάνιση –και είναι πολλές. Συν τις άλλοις, είναι το πιο πολυφωτογραφημένο παιδί στο Hollywood, και στον κόσμο όλο, και είναι μόλις 5 χρονών.

Η είδηση όμως για τον τρόπο εκπαίδευσης της Surie, πάει τα πράγματα σε νέο επίπεδο μοναδικότητας.

Η Surie, λοιπόν, αντί να πηγαίνει σε ένα κανονικό νηπιαγωγείο, ιδιωτικό έστω, να ζωγραφίζει ήλιους, αμάξια και δέντρα με κηρομπογιές και να μαθαίνει την αλφάβητο με δημητριακά σε σχήμα γραμμάτων, πηγαίνει σε ειδικό σχολείο που διδάσκει τις πολύπλοκες Αρχές της Σαϊεντολογίας σε νήπια. Το σχολείο αυτό μάλιστα, το οποίο ονομάζεται The New Leadership Academy και βρίσκεται στο Los Angeles, έχει ιδρυθεί και χρηματοδοτείται από τον Will Smith και τη γυναίκα του Jada Pinkett Smith.

Στην Ακαδημία αυτή, η οποία προφανώς και διοικείται από τα κεφάλια της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, η κλασική διδακτέα ύλη δεν θεωρείται κατάλληλη για τα ξεχωριστά παιδιά που φοιτούν εκεί, γι' αυτό και πρωτεύον μάθημα είναι οι θεωρίες της συγγένειας, της πραγματικότητας και της επικοινωνίας, όπως τις σκέφτηκε ο ιδρυτής της Σαϊεντολογίας L. Ron Hubbard. Καθόλου τυχαία, μάλιστα, η Suri προορίζεται να γίνει το κορίτσι που θα εμφανίζεται στην αφίσα που θα κυκλοφορήσει και θα προμοτάρει τις αρετές της εν λόγω θρησκείας.

Ένας πρώην Σαϊεντολόγος είχε πει πέρυσι τον Σεπτέμβριο πως η ηλικία δεν έχει σημασία σε αυτό το σχολείο, και είχε δώσει μερικές πληροφορίες σχετικά με το σύστημα μάθησης που ακολουθείται:

«(Τα παιδιά) αντί να μαθαίνουν βασικές λέξεις και μαθηματικές πράξεις, μαθαίνουν πώς να απαλλαχτούν από τα εγγράματα, δηλαδή τις προηγούμενες αναμνήσεις που έχουν και οι οποίες τα εμποδίζουν να μάθουν νέα πράγματα να τα κατανοήσουν. Τα πάντα είναι εντελώς διαφορετικά. Τα παιδιά ακολουθούν ειδική δίαιτα η οποία περιλαμβάνει γεύματα χαμηλά σε θερμίδες και υδατάνθρακες, ακόμα και μέρες νηστείας, και όλα τα μαθήματα αποτελούν σταδιακά βήματα που θα τα προετοιμάσουν για την επικείμενη "αποκάλυψη", το γεγονός δηλαδή πως όλοι μας καταγόμαστε από τους εξωγήινους».

Αν όλα αυτά σας έχουν κάνει να χάσετε μερικά από τα μαλλιά σας, περιμένετε να διαβάσετε και αυτό που ακολουθεί. Μία από τις βασικότερες ενότητες μαθημάτων στην Ακαδημία –η οποία παρεμπιπτόντως κοστίζει στην οικογένεια ενός μαθητή 30.000 δολάρια τον χρόνο- είναι η ρομποτική, στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν να φτιάχνουν ρομπότ και να επικοινωνούν μαζί τους, βάσει της μεθοδολογίας που έχει αναπτύξει πάνω στην τεχνολογία ο ίδιος ο Hubbard. Για την μελλοντική κατάκτηση του κόσμου και τη δημιουργία του Matrix, προφανώς -σε περίπτωση που δεν πιάσατε το υπονοούμενο του «The New Leadership».

Σε όλα αυτά προσθέστε το γεγονός πως, μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου Tom Cruise-Katie Holmes, άρχισαν να σχολιάζονται ξανά οι φήμες που είχαν ακουστεί όταν η Holmes ήταν έγκυος, και οι οποίες ήθελαν την, αγέννητη ακόμα τότε, Suri να μην είναι παιδί του Tom αλλά η σύλληψή της να έγινε με τεχνητή γονιμοποίηση, με κατεψυγμένο σπέρμα από τον ίδιο τον ιδρυτή της Σαϊεντολογίας, τον Hubbard. Στην διάψευσή τους δεν βοήθησε ιδιαίτερα το γεγονός πως όταν γέννησε η Holmes, πέρασε ένα αφύσικα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει ορατό έστω και ένα σημάδι ζωής του μωρού, σε σημείο που ο κόσμος είχε αρχίσει να αναρωτιέται αν αυτο το παιδί υπάρχει στην πραγματικότητα.

Και κάτι μας λέει πως αυτή η, όλο και πιο παράξενη ιστορία, έχει ακόμα πολλά, όλο και πιο παράξενα, πράγματα να βγάλει στο φως.

Διαβάστε ακόμα:

Είδηση-σοκ: Ο Tom Cruise και η Katie Holmes παίρνουν διαζύγιο

Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας στο μικροσκόπιο του FBI εξαιτίας του Tom Cruise -και όχι μόνο