Μεταμορφώθηκαν για την τέχνη...

Γωγώ Φούντα
Μεταμορφώθηκαν για την τέχνη...

Οι... οσιομάρτυρες του Hollywood

Το γνωστό ρητό «όλα για την τέχνη» το έχουμε ακούσει ουκ ολίγες φορές. Αυτό σκέφτηκαν και οι παρακάτω stars του Hollywood και πήραν την μεγάλη απόφαση να αλλάξουν εντελώς την εμφάνισή τους, συνήθως προς το χειρότερο, μόνο και μόνο για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενός ρόλου.

Ο Christian Bale, ο ηθοποιός που τα τελευταία χρόνια ενσαρκώνει τον Batman, το 2004 πήρε την απόφαση να θυσιάσει τους καλογυμνασμένους του κοιλιακούς και να χάσει 28 ολόκληρα κιλά για τον ρόλο του στην ταινία «Τhe machinist». Ομολογουμένως το θέαμα που παρουσίαζε δε θύμιζε σε τίποτα τον sexy εαυτό του καθώς είχε φτάσει στο σημείο να ζυγίζει κάτι λιγότερο από 50 κιλά. Και μπορεί μετά την ταινία ο τραπεζικός του λογαριασμός να αυξήθηκε κατά πολλά μηδενικά, λίγο όμως έλειψε να χάσει τις θαυμάστριές του, με την κυριολεκτικά αποκρουστική εμφάνισή του. Μία άλλη εντυπωσιακή μεταμόρφωση ήταν αυτή του Tom Hanks για την ταινία «Ναυαγός». Ο διάσημος ηθοποιός αναγκάστηκε να πάρει αρκετά κιλά πριν... ναυαγήσει και στη συνέχεια να χάσει όσα πήρε και ακόμα περισσότερα για να πείσει ως ναυαγός. Επιπλέον, σταμάτησε να ξυρίζεται για έναν ολόκληρο χρόνο! Ελπίζουμε να μη σταμάτησε και να πλένεται... Από τη λίστα φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει ο πολυβραβευμένος Robert De Niro ο οποίος για την ταινία «Raging bull» το 1980 πήρε 27 ολόκληρα κιλά. Βέβαια δε νομίζουμε να τον απασχόλησε και πολύ αυτό γιατί οι κριτικές ήταν για ακόμη μία φορά διθυραμβικές.

Και αν νομίζετε ότι μόνο οι άντρες θυσιάζουν την εμφάνισή τους στο βωμό της τέχνης κάνετε μεγάλο λάθος. Η υπερβολικά αδύνατη Renee Zellweger αναγκάστηκε να μεταμορφωθεί να σε μία τροφαντή νοσοκόμα για τις ανάγκες της ταινίας «Βridget Jones diary», η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία και έγινε η αγαπημένη των γυναικών ανά την υφήλιο. Η ίδια η ηθοποιός βέβαια ομολόγησε ότι όταν αντίκρυσε τη ζυγαριά της παραλίγο να πάθει κρίση πανικού. Μία άλλη μεταμόρφωση που συζητήθηκε και μάλιστα χάρισε και το Oscar Α' Γυναικείου Ρόλου στην πρωταγωνίστρια, ήταν αυτή της Charlize Theron για την ταινία «Monster». Ποιος είπε ότι οι ωραίες είναι απαραίτητα και ωραιοπαθείς; Η διάσημη καλλονή του Hollywood δε δίστασε να παραμορφωθεί και να πάρει κιλά για να μπορέσει να υποδυθεί το συγκεκριμένο ρόλο τσαλακώνοντας την αψεγάδιαστη εικόνα της. Η απόφαση αυτή σίγουρα τη δικαίωσε. Η πιο συγκλονιστική ωστόσο μεταμόρφωση στην ιστορία του cinema, είναι αυτή της Glenn Close. Το ιερό τέρας της έβδομης τέχνης στην ταινία «Albert Nobbs» υποδύθηκε τον ομώνυμο ρόλο, και όπως καλά καταλάβατε ο συγκεκριμένος ρόλος ήταν... αντρικός! Έκοψε τα μαλλιά της, φόρεσε έναν ασφυκτικό κορσέ και δούλεψε τη φωνή της ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο μπάσα. Και ναι, κατάφερε απόλυτα να πείσει ως άντρας!