Tom Cruise: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την ενασχόλησή του με την Σαϊεντολογία και το βίαιο χαρακτήρα του

Tom Cruise: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την ενασχόλησή του με την Σαϊεντολογία και το βίαιο χαρακτήρα του

Βίαιος και αυταρχικός είναι μόνο μερικά από τα «κρυφά» χαρακτηριστικά του superstar που αποκαλύφθηκαν

Σε πρόσφατο βιβλίο του συγγραφέα Marty Rathbun, με τίτλο «The Scientology Reformation: What Every Scientologist Should Know», αποκαλύπτονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τον διασημότερο Σαϊεντολόγο, Tom Cruise, και τον βίαιο χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με τον Rathbun, λοιπόν, ο Cruise είναι πάντα παρών στις δοκιμασίες που περνάνε οι υποψήφιοι Σαϊεντολόγοι για να μπουν στο Sea Org, το κέντρο εκπαίδευσης των οπαδών της θρησκείας, και, μάλιστα, πολλές φορές έχει φερθεί και εξαιρετικά βίαια στους υποψήφιους. Οι ισχυρισμοί του Rathbun έρχονται να ενισχύσουν όλο το μυστήριο που επικρατεί γύρω από την Σαϊεντολογία, αλλά και την αφοσίωση του ηθοποιού με σε αυτήν, μετά τις αναφορές των πρώην μελών της αίρεσης, John Brousseau, σχετικά με τις τιμωρίες στις οποίες υποβάλλονται τα μέλη, στην «Τρύπα» των εγκαταστάσεων του Sea Org, αλλά και της Nazanin Boniadi, περί οντισιόν υποψήφιων συζύγων του Cruise, από τα μέλη της οργάνωσης.

Στο βιβλίο, ο Rathbun υποστηρίζει ότι υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σε επεισόδιο κατά το οποίο ο ηθοποιός έβαλε τις φωνές στην Boniadi επειδή αρνήθηκε να ψυχαγωγήσει τον αρχηγό της οργάνωσης, Dave Miscavige, ενώ ήξερε ότι η γυναίκα υπέφερε από πόνους περιόδου, αλλά και από τους μώλωπες που απέκτησε εξαιτίας ενός ατυχήματος που είχε με το snowboard. Το μόνο που αφορούσε τον Cruise ήταν να ικανοποιήσει τον Miscavige και, όταν η πρώην Σαϊεντολόγος, αρνήθηκε να του δείξει τον «» απαραίτητο σεβασμό, ο σταρ έβαλε έναν από τους ακόλουθούς του να την εξαφανίσει από μπροστά τους και να την τιμωρήσει, επί μήνες ολόκληρους. Το απόσπασμα του βιβλίου αναφέρει:

«Η αντίδραση του Miscavige στην απόδρασή μου από την "Τρύπα" ήταν ανατριχιαστική. Ζήτησε από τον john Brusseau, τότε τσιράκι του, να εγκαταστήσει σίδερα φυλακής παντού στην "Τρύπα", ώστε να μην μπορέσει κανείς ξανά να αποδράσει.

Με εμένα έξω από το πεδίο, η παράνοιά του οξύνθηκε. Άρχισε να λέει στον Cruise θεωρίες ότι έπρεπε να φέρεται βίαια στους κατώτερους ακόλουθους, για να τους κρατάει εντός των πλαισίων. Ο Cruise ακολούθησε την επιθυμία του, φερόμενος και στο προσωπικό του με τον χειρότερο τρόπο. Ο –επί πολλά χρόνια- προσωπικός βοηθός του, Michael Doven, άρχισε να κακοποιείται σε μόνιμη βάση από τον Tom. Μία γυναίκα από το προσωπικό του ξυλοκοπήθηκε από τον ίδιο επειδή, όπως υποστήριξε ο Cruise, δεν του έδειξε τον απαραίτητο σεβασμό. Άρχισε να ουρλιάζει και να χτυπιέται, όπως ακριβώς και ο Miscavige, και ήταν σίγουρος ότι οι ακόλουθοί του ήθελαν να τον σαμποτάρουν, παρακολουθώντας κάθε κίνησή του. Έφτασε να κακοποιήσει μέχρι και τον διεθνή εκπρόσωπο της θρησκείας, Tommy Davis.

Ο Miscavige ήταν ευτυχής που ο Tom αντέγραφε την ψυχωτική συμπεριφορά του. Κάποτε απευθυνόμενους στους τιμωρημένους της "Τρύπας" δήλωσε ότι ο Tom είχε πλήρη ενημέρωση για τις απόπειρές τους να τον αποκαθηλώσουν, αλλά και ότι θα τους έσπαγε στο ξύλο αν μάθαινε ότι έκαναν "κακές" σκέψεις. Μέχρι το 2004 ο Tom ήταν τόσο ψυχωτικός με τον Miscavige, που του ήταν αδύνατο να έχει άλλου είδους κοινωνική συμπεριφορά. Ζήτησε από τον φίλο του τον Dave να τον βοηθήσει να βρει μία όμορφη Σαϊεντολόγο που θα γινόταν σύζυγός του, ώστε να μην καταλήξει με ένα ακόμα υποβαθμισμένο ον, όπως ήταν οι δύο πρώην γυναίκες του ».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Tom Cruise θέλει πίσω την Katie Holmes
H Σαϊεντολογία έκανε οντισιόν για να βρει γυναίκα για τον Tom Cruise!
Η πρώην μάνατζερ του Tom Cruise αποκαλύπτει: «Κυκλοφορούσε με στρινγκ και ήταν πάντα γεμάτος οργή»