Laptop και Tablet – μία οικογενειακή υπόθεση!

Laptop και Tablet – μία οικογενειακή υπόθεση!

Πήρες τη μεγάλη απόφαση ότι ο γιος ή η κόρη σου χρειάζονται μία υπολογιστική συσκευή για το σχολείο. Και το ερώτημα είναι απλό: tablet ή φορητό υπολογιστή (laptop); Και τα δύο έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ας ξεκινήσουμε από τα tablets, για τα οποία οι τιμές στον Κωτσόβολο ξεκινούν από τα 49 ευρώ, αν και υπάρχει πάντα η δυνατότητα για ευκολίες πληρωμής με δόσεις από τα 10 ευρώ, αν θες κάτι πιο ακριβό για το παιδί σου. Τα tablets είναι πιο μικρά, πιο ελαφριά και πιο «ευέλικτα» και η οθόνη αφής, τα κάνει και πιο εύχρηστα για τους μαθητές, ιδίως εκείνους που είναι ακόμη στις μικρές τάξεις του Δημοτικού. Υπάρχουν πλέον δεκάδες χιλιάδες εφαρμογές, οι περισσότερες δωρεάν, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος να βλέπεις το παιδί σου να ασχολείται μόνο με παιχνίδια όταν έχει το tablet.

c10267611-1 a7daf


Πρακτικά, εκεί που υστερεί το tablet σε σχέση με τον φορητό υπολογιστή είναι στο μέγεθος της οθόνης και στο πληκτρολόγιο. Αν και τα παιδιά λατρεύουν την αφή, θέλουν και το πληκτρολόγιο όταν καλούνται να φτιάξουν μία εργασία και χρειάζεται να τη γράψουν, οπότε δεν είναι λίγα τα παιδιά που προτιμούν τους φορητούς υπολογιστές. Ένα laptop είναι πιο λειτουργικό από ένα tablet, και μπορείτε να βρείτε προτάσεις για όλα τα γούστα και, φυσικά, με ευκολίες πληρωμής σε δόσεις.

c10130331-1 7e69d


Αν πάντως η επιλογή μεταξύ tablet και laptopμοιάζει δύσκολη, υπάρχουν και ενδιάμεσες λύσεις. Όπως είναι τα αποκαλούμενα «υβριδικά» μηχανήματα που είναι φορητοί υπολογιστές με οθόνες συνήθως 10 ιντσών. Η οθόνη μπορεί να αποσπασθεί από το υπόλοιπο μηχάνημα και αυτομάτως μετατρέπεται σε tablet! Επίσης, υπάρχουν αρκετές προτάσεις για πληκτρολόγια για tablets που πρακτικά λύνουν το πρόβλημα της εύκολης εισαγωγής κειμένου. Όπως, μπορείτε να βρείτε και πληκτρολόγια – θήκες που κάνουν το tablet ένα μικρό φορητό υπολογιστή!