Στο πι και φι: Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων σας, εύκολα και οικονομικά

Γωγώ Φούντα
Στο πι και φι: Καθαρίστε το φούρνο μικροκυμάτων σας, εύκολα και οικονομικά

Μόνο... 5 λεπτά από το χρόνο σας

Ως σωστές νοικοκυρές που είμαστε, ή που θα γίνουμε κάποια στιγμή, οφείλουμε να προσέχουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια, όχι τόσο λόγω του αισθητικού αποτελέσματος, αλλά κυρίως λόγω των μικροβίων που δυστυχώς βρίσκονται παντού! Όπως για παράδειγμα στο φούρνο μικροκυμάτων, τον οποίο συνηθίζουμε να παραμελούμε, αλλά δυστυχώς, είναι ικανός να συγκεντρώσει αμέτρητα μικρόβια από τα υπολείμματα των τροφών που ζεσταίνουμε. Και πώς καθαρίζουμε το φούρνο μικροκυμάτων γρήγορα, εύκολα και κυρίως οικονομικά; Για ρίξτε μια ματιά παρακάτω.

1. Με ξύδι: Το θαυματουργό ξύδι, εκτός από τη νοστιμιά που δίνει στα φαγητά μας, μπορεί να μας βοηθήσει και σε πολλά άλλα πράγματα. Βάλτε λοιπόν σε ένα φλιτζάνι, ενα μέρος νερού και δύο ξύδι, τοποθετήστε το στο φούρνο και θέστε τον σε λειτουργία μέχρι το μείγμα να βράσει. Στη συνέχεια, μουλιάστε ένα πανάκι και περάστε με αυτό το εσωτερικό μέρος του φούρνου. Τόσο εύκολα και απλά.

2. Με λεμόνι: Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του ξυδιού, τότε δεν έχετε παρά να το αντικαταστήσετε με λεμόνι. Βάλτε λοιπόν στο νερό 4 κουταλιές της σούπας λεμόνι και ακολουθείστε την ίδια διδικασία.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλεια πόδια ενόψει καλοκαιριού; Δείτε τα τρικς που θα σας βοηθήσουν να τα αποκτήσετε

Πεντακάθαρος και αστραφτερός νεροχύτης με αυτά τα tips!

3 πανεύκολες συνταγές για να μοσχοβολά το σπίτι σας όλη μέρα!