Αθώος ο οίκος Miu Miu στο σκάνδαλο με το πολύ αδύνατο μοντέλο

Αθώος ο οίκος Miu Miu στο σκάνδαλο με το πολύ αδύνατο μοντέλο

Οι κατηγορίες εναντίον του οίκου Miu Miu, που κατηγορήθηκε ότι προωθεί ανορεκτικά πρότυπα, κρίθηκαν αβάσιμες.

Επιτέλους ξεκαθάρισε το τοπίο όσον αφορά στη καλοκαιρινή διαφημιστική καμπάνια του οίκου Miu Miu. H καμπάνια αυτή, στην οποία πρωταγωνιστεί η Πολωνή καλλονή Kasia Struss φωτογραφημένη από το δίδυμο των Mert Alas & Marcus Piggott, κατηγορήθηκε πως προωθεί ανορεκτικά πρότυπα, καθώς η Kassia δείχνει πολύ αδύνατη.

Όμως η βρετανική αρχή διαφημιστικών στάνταρ (Advertising Standards Authority), έκρινε πως το μοντέλο δείχνει ιδιαίτερα αδύνατη λόγω του φωτισμού, του styling και του ρούχου που φορά, τα οποία τονίζουν ιδιαίτερα τα αδύνατα χαρακτηριστικά του σώματός της, χωρίς απαραίτητα να είναι λιποβαρής.

Μάλιστα εκπρόσωπος του οίκου Miu Miu δήλωσε πως επειδή τα μαλλιά της Kassia ήταν κολλημένα πίσω, το make up της ήταν ιδιαίτερα απαλό με μόνο τα χείλια της να είναι τονισμένα και το φως τη φώτιζε απευθείας, το αποτέλεσμα ήταν μια high fashion φωτογράφιση ενός αγαλματένιου, αδύνατου κορμιού και όχι μιας ανορεκτικής κοπέλας.

Όμως, η γραμμή ανάμεσα στις αδύνατες και στις ιδιαίτερα λιποβαρείς είναι πολύ λεπτή και υπάρχει, τελικά, κάποιος που μπορεί να τη διακρίνει;