Τέλος Εποχής: Η θρυλική Grace Coddington αφήνει το πόστο της στην αμερικανική Vogue

Τέλος Εποχής: Η θρυλική Grace Coddington αφήνει το πόστο της στην αμερικανική Vogue

Μετά από μια θητεία περίπου 30 χρόνων στη Βίβλο της Μόδας

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στο χώρο της μόδας, πως η Grace Coddington πρόκειται να αποσυρθεί από τη θέση της δημουργικής διευθύντριας της αμερικανικής Vogue. Η 74χρονη(ναι, 74χρονη!) Coddington, πρώην μοντέλο και καταξιωμένη στιλίστρια, θα γίνει Creative Director at Large, θα έχει δηλαδή την ευθύνη να κάνει τέσσερα editorials το χρόνο, όμως θα έχει πλέον και τον ελεύθερο χρόνο να εργάζεται πάνω σε εξωτερκά projects.

vodianova b2280

Η Natalia Vodianova ως "Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων", υπό τη στιλιστική επιμέλεια της Grace Coddington και στο φακό της Annie Leibovitz, (Vogue, Δεκέμβριος 2003)

Μιλώντας σε αποκλειστική συνέντευξη στο Business of Fashion, η ίδια αναφέρει: "Πραγματικά αγαπώ τη Vogue, ήταν πάντα η ζωή μου, με ανακάλυψαν ως μοντέλο στα 19 μου. Δε φεύγω μακριά από τη Vogue, γιατί μου άνοιξε τόσες πολλές πόρτες. Αλλά θα είναι ωραίο να συνεργαστώ και να δώσω λόγο στον κόσμο. Είναι μια άλλη προσέγγιση. Δεν αποσύρομαι σίγουρα. Δε θέλω να κάθομαι".

Η Coddington υπέγραψε με το υπερ-πρακτορείο Great Bowery, το οποίο εκπροσωπεί διάσημους φωτογράφους, όπως τους Bruce Weber και Juergen Teller, αλλά και σχεδιαστικά ταλέντα, όπως για παράδειγμα τον Hedi Slimane.

Είμαστε πραγματικά ανυπόμονοι να δούμε τι έχει στα σχέδιά της η υπέροχη Grace.