Τα διασημότερα μπικίνι της ιστορίας

Τα διασημότερα μπικίνι της ιστορίας

Την εποχή που τα μπικίνι ευδοκιμούν, το καλοκαίρι δηλαδή, θυμόμαστε μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά της 65ετούς ιστορίας τους.

Micheline_Bernardini
yellow_polka_dot_bikini
Ursula_Andres
Raquel_Welch
Leia



Micheline Bernardini


Το 1946 η Micheline Bernardini θα έπρεπε να πάρει μετάλλιο θάρρους για την απόφασή της να γίνει το πρώτο μοντέλο που φωτογραφήθηκε ποτέ με μπικίνι, μια εποχή που το εν λόγω «ρούχο» ήταν συνώνυμο του θράσους. Η αποκάλυψη της δημιουργίας του Γάλλου σχεδιαστή Louis Réard παρ' ολίγον να μη συμβεί ποτέ αφού το να βρει ένα μοντέλο να τη φορέσει δημοσίως ήταν κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Αλλά η 19χρονη Γαλλίδα Micheline πήρε τη μεγάλη απόφαση να τον βγάλει από τη δύσκολη θέση -και να κερδίσει μια περίοπτη θέση στο πάνθεον των σημαντικότερων στιγμιοτύπων της μόδας. Στις 5 Ιουλίου 1946 φόρεσε το μπικίνι της στην δημοφιλή πισίνα Piscine Molitor και φωτογραφήθηκε. Τι συνέβη μετά; Το ταχυδρομικό του showgirl γέμισε με περισσότερα από 50.000 γράμματα θαυμαστών και το όνομά της έμεινε στην ιστορία.



Itsy Bitsy Teeny Weenie Yellow Polka Dot Bikini

Το 1960 η επιτυχία του τραγουδιού «Itsy Bitsy Teeny Weenie Yellow Polkadot Bikini» του Brian Hyland ήταν –όσο παράδοξο και αν ακούγεται- η αφορμή για να εκτιναχθούν οι πωλήσεις του μπικίνι στα ύψη. Το κομμάτι σκαρφάλωσε στο νούμερο 1 του Billboard εκείνο το καλοκαίρι και ο κόσμος όλος τραγούδησε την ιστορία εκείνου του ντροπαλού κοριτσιού που έπρεπε να καταφέρει να βρει το θάρρος να πάει στην παραλία φορώντας το κίτρινο πουά μπικίνι του.



Ursula Andres, Dr.No

James Bond χωρίς σέξι κορίτσι γίνεται; Δε γίνεται. Και ένα από τα πιο σέξι κορίτσια που εμφανίστηκαν ποτέ στην μεγάλη οθόνη στο πλάι του διασημότερου πράκτορα του πλανήτη δεν είναι άλλη από την Ελβετίδα ηθοποιό Ursula Andres στον «Dr.No» του 1962. Το μπικίνι με την μεγάλη ζώνη με την αγκράφα είναι ένα από τα διασημότερα μπικίνι στην ιστορία της μόδας, έχει αντιγραφεί ουκ ολίγες φορές και τιμήθηκε δεόντως όταν το ίδιο περίπου φόρεσε η Halle Berry, σε χρώμα πορτοκαλί, αποτίοντας φόρο τιμής στο θρυλικό εκείνο πρώτο, υποδυόμενη ένα άλλο Bond Girl στο «Die Another Day» το 2002.



Raquel Welch, One Million Years B.C.

Το ότι η Raquel ξεστόμισε τρεις αράδες μόνο στην ταινία «One Million Years B.C.» το 1966 δεν σημαίνει πως δεν εντυπώθηκε ανεξίτηλα στο νου των θεατών που είδαν από τότε μέχρι σήμερα την ταινία. Το γούνινο μπικίνι της ήταν μια από τις αιτίες που την καθιέρωσαν ως sex symbol και μια από τις πιο ποθητές γυναίκες των 70's.



Princess Leia's- Return of the Jedi

Το διαστημικό μπικίνι της πριγκίπισσας Leia λανσαρίστηκε το 1983 από την Carrie Fisher, την ηθοποιό που την υποδύθηκε. Ιδιόμορφο και με παράξενες μεταλλικές λεπτομέρειες ταίριαζε γάντι με την τοποθεσία στην οποία φορέθηκε, δηλαδή όταν η πριγκίπισσα βρέθηκε αιχμάλωτη του Jabba the Hutt στο παλάτι του στον πλανήτη Tatooine. Η Carrie Fisher, πάντως, αποκάλεσε το μπικίνι της ταινίας «αυτό που τα supermodels θα φορούσαν στην έβδομη πύλη της κολάσεως».