Chanel Cruise Collection: Ο Kaiser στις Βερσαλλίες

Chanel Cruise Collection: Ο Kaiser στις Βερσαλλίες

Η cruise συλλογή του οίκου Chanel στα παρισινά ανάκτορα

Κάτω από τον πεντακάθαρο, ανοιξιάτικο ουρανό της Πόλης του Φωτός, σε ένα τμήμα του κήπου των Βερσαλλιών κλειστού, υπό κανονικές συνθήκες, για τους επισκέπτες, έγινε το απόγευμα της Τρίτης το Show για την Cruise συλλογή του οίκου Chanel.

Και στις 72 εμφανίσεις της συλλογής, ο Lagerfeld, για ακόμη μία φορά απέδειξε ότι είναι ο Βασιλιάς των αντιθέσεων. Στα outfits- από τις δημιουργίες από denim, μέχρι τα –χαρακτηριστικά του οίκου- σακάκια από τουίντ και τα αέρινα βραδινά, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιζαν λεπτομέρειες που παρέπεμπαν σε extravagant ρούχα των ευγενών του 18ου αιώνα (κρινολίνα, φιόγκοι και κορσέδες), φτιαγμένες, όμως, από απολύτως σύγχρονα υλικά, όπως το denim, το μακό- μέχρι και το πλαστικό, αλλά και οι δαντέλες, τα πλισέ και τα εντυπωσιακά κεντήματα, συνδυασμένα με χρυσά trainers και σορτς.

Πριν το show, ο Lagerfeld δήλωσε ότι θέλησε να παρουσιάσει μία συλλογή «ανάλαφρη και υπερφίαλη»- και αυτό ακριβώς έκανε. Κάποιες από τις girlie δημιουργίες θύμιζαν στολές μπαλέτου, ενώ άλλα outfits συνδύαζαν, με τον μοναδικό τρόπο του Kaiser, το ρομαντικό με το punk στοιχείο. Παρόλα αυτά, όπως συμβαίνει με τις τελευταίες του συλλογές, προβληματιστήκαμε ως προς την πρωτοτυπία της συλλογής σε ιδέες, αφού δεν είδαμε κάτι που να μην έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν από τον οίκο. Όσο μας εντυπωσίασε η –πάντα άψογη- αισθητική του διευθυντή δημιουργικού του οίκου Chanel, άλλο τόσο αναζητήσαμε-μάταια;- κάτι που να μην έχουμε ξαναδεί.