Photoshop σκάνδαλο: Προσπάθησαν να κρύψουν τα κόκαλα της Karlie Kloss

Photoshop σκάνδαλο: Προσπάθησαν να κρύψουν τα κόκαλα της Karlie Kloss

Μια εικόνα σε δύο εκδοχές που εγείρουν συζητήσεις.

Όταν πριν τρεις ημέρες είδαμε τις εικόνες από τη νέα φωτογράφιση του top model Karlie Kloss για το τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού Numéro εντυπωσιαστήκαμε με την καλλίγραμμη σιλουέτα της.

Φαίνεται, όμως, πως το αποτέλεσμα δεν άρεσε όσο σε εμάς στους υπεύθυνους του περιοδικού που έσπευσαν να πειράξουν μία από τις εικόνες με αποτέλεσμα να έχουμε δύο εκδοχές της Karlie Kloss, μία που δημοσίευσε το studio του φωτογράφου Greg Kadel και μία του περιοδικού Numéro. Ο λόγος;

Τα πλευρά του μοντέλου στην αρχική φωτογραφία φαίνονται πάρα πολύ έντονα και αποφάσισαν να τα σβήσουν. Προφανώς αυτή είναι άλλη μια περίπτωση όπου ένα περιοδικό παραείναι προσεκτικό (για εμάς στην προκειμένη έχει έλλειψη γούστου) και φοβάται τον πιθανό σχολιασμό. Οποιασδήποτε γυμνασμένης γυναίκας (η Karlie είναι πρώην μπαλαρίνα) με δείκτη μάζας σώματος στα φυσιολογικά όρια (πόσο μάλλον στην κατηγορία κιλών που «παίζουν» τα top models) τα πλευρά διαγράφονται, αν τεντωθεί τόσο πολύ (αν προσθέσουμε και το απότελεσμα του δραματικού φωτισμού, της φωτοσκίασης κ.ο.κ.). Ίσα ίσα που η «πειραγμένη» φωτογραφία μοιάζει πιο αφύσικη από την κανονική.

Ο ίδιος ο φωτογράφος έσπευσε να υπερασπιστεί τη δουλειά του λέγοντας πως «ήθελαν να αποτυπώσουν την εικόνα της Karlie όπως ακριβώς είναι: αδύνατη, αθλητική και όμορφη». Τελικά δεν του το επέτρεψαν.

Διαβάστε επίσης:

Karlie Kloss: τι έχει στο νεσεσέρ του ένα supermodel;

Ποιο top model ακυρώθηκε στο πρώτο του show γιατί περπατούσε σαν πάπια;