Τι σχέση έχουν τα Zara με τον Ζορμπά;

Τι σχέση έχουν τα Zara με τον Ζορμπά;

Το ισπανικό πολυκατάστημα παραλίγο να έχει το όνομα του ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη

Σύμφωνα με τον διευθυντή επικοινωνίας της ισπανικής αλυσίδας- κολοσσού, Jesus Echevarria, τα Zara πήραν το όνομά τους από τον Ζορμπά.

Όταν, το 1969, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Amancio Ortega, είδε την διάσημη ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη, με τον Anthony Quinn, αποφάσισε να ονομάσει Zorba το πρώτο του κατάστημα. Παρόλα αυτά, η τύχη του είχε άλλα σχέδια. «Δύο τετράγωνα μακριά από εκεί που θα άνοιγε το πρώτο κατάστημα, υπήρχε ένα μπαρ, ονόματι Zorba και ο ιδιοκτήτης του πήγε (στον Ortega) και τον παρακάλεσε να αλλάξει όνομα στο κατάστημά του. "Θα μπερδέψει το κοινό, να υπάρχουν δύο Zorba στην ίδια γειτονιά", του είπε. Τα καλούπια για την επιγραφή του καταστήματος είχαν ήδη φτιαχτεί, οπότε προσπάθησαν να κάνουν αναγραμματισμούς, για να δουν τι θα μπορούσαν να κάνουν με τα γράμματα που είχαν έτοιμα. Κατέληξαν στο Zara», είπε ο Echevarria στους New York Times.

37 χρόνια αργότερα, τα Zara είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα brands σε όλο τον κόσμο, ενώ ο Ortega είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το Bloomberg, με την περιουσία του να φτάνει τα 53,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμα:
Ηot right now: Tο lookbook Oκτωβρίου της Zara!
O Δημήτρης Αλεξάνδρου στο Lookbook της Zara
Τι εσώρουχα μας προτείνει η Oysho για το φθινόπωρο;