Ποια supermodels αντί να βγουν στη σύνταξη, ακόμη δουλεύουν;

Ποια supermodels αντί να βγουν στη σύνταξη, ακόμη δουλεύουν;

Ποιος είπε ότι το modeling έχει ημερομηνία λήξης;

Ακόμα και με μέσο όρο ηλικίας τα 42,5 χρόνια, τα κορίτσια της χρυσής εποχής του modeling, όχι μόνο εξακολουθούν να δουλεύουν αλλά κλείνουν projects που άλλα μοντέλα με τα μισά (ή και λιγότερα) χρόνια τους θα ζήλευαν.

Στα 44 της η Stephanie Seymour, ως πρωταγωνίστρια της καμπάνιας του Jason Wu μας δείχνει ότι, οι τέσσερις γέννες της δεν επηρέασαν την θεϊκή σιλουέτα της. Η Carolyn Murphy, που το πρακτορείο της την ανακάλυψε στα 15 της, εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα μοντέλα σχεδιαστών και labels. Φέτος, στην ηλικία των 37, πρωταγωνιστεί στην ανοιξιάτικη καμπάνια του οίκου Paul & Joe. Το μεγάλωμα των τεσσάρων παιδιών της δεν έχει επηρεάσει την ανδρ΄θγυνη ομορφιά της Stella Tennant, η οποία είναι, εδώ και πολλά χρόνια ένα από τα μοντέλα- μούσες του Karl Lagerfeld. Η Kate Moss, στα 39 της, έχει μία καριέρα που πολλές ζηλεύουνε αφού δεν έχει εξαφανιστεί στιγμή από τον χώρο, ούσα πρόσωπο οίκων όπως οι Rag & Bone, Versace, Givenchy και Stuart Weitzman. Η 46χρονη Kristen McMenamy μπορεί να έχει γκρίζα μαλλιά αλλά οι μετοχές της στον χώρο της μόδας δεν έχουν πέσει.

Διάσημη για την ατάκα της ότι τα supermodels «δεν σηκώνονται από το κρεβάτι για λιγότερα από 10.000 δολάρια την ημέρα» η Linda Evangelista πρωταγωνιστεί στην eyewear καμπάνια του οίκου Chanel για το 2012. Παρότι από το 2010 ασχολείται ενεργά με την φιλανθρωπία, μέσω της καμπάνιας της, «Every Mother Counts» η 44χρονη Christy Turlington βρήκε χρόνο να φωτογραφηθεί για την χριστουγεννιάτικη καμπάνια του brand Esprit. Η Naomi Campbell, στα 42 της, εμφανίζεται στο τεύχος Φεβρουαρίου του αμερικανικού Elle ενώ, λίγους μήνες πριν, και συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2012, είδαμε την Cindy Crawford στο εξώφυλλο του περιοδικού Tatler. Την περασμένη χρονιά η 42χρονη -πλέον- Claudia Schiffer φωτογραφήθηκε για τα 30 χρόνια του brand Guess, το οποίο ήταν αυτό που εκτόξευσε την φήμη της το 1989.

Διαβάστε ακόμα:
Γιατί τα αγγελάκια της Victoria's Secret δεν φιγουράρουν σε αντρικά περιοδικά;
Οι δέκα ωραιότερες γυναίκες μοντέλα στον κόσμο που γεννήθηκαν άντρες
Οι 10 ωραιότερες εμφανίσεις μοντέλων σε gala το 2012