Τα απαραίτητα του φετινού καλοκαιριού!

Τα απαραίτητα του φετινού καλοκαιριού!

Τι δεν πρέπει να λείπει από τη λίστα σας;

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά- τι για τα καλά- έφτασε κιόλας στη μέση και για τους περισσότερους πλησιάζουν οι διακοπές. Είτε μείνετε στην πόλη είτε αποδράσετε προς αναζωογονητικούς προορισμούς, υπάρχουν ορισμένα βασικά κομμάτια και αξεσουάρ που απαιτεί αυτή η εποχή. To καλοκαίρι σε αντίθεση με τις άλλες εποχές, μας διευκολύνει απίστευτα στις επιλογές μας, ιδίως στις διακοπές, μιας και μπορούμε να 'παίξουμε' με τα ίδια κομμάτια, δημιουργώντας ιδανικά look που μπορούν να μας πάνε από την παραλία μέχρι το cool καλοκαιρινό μπαράκι και να μας βγάλουν ασπροσπρόσωπες.

Ας ξεκινήσουμε από τα προφανή:

-Γυαλιά ηλίου. Το πρώτο πράγμα που χρειαζόμαστε όταν αρχίζει να βγαίνει ο ήλιος είναι τα γυαλιά. Φέτος το καλοκαίρι ειδικά τα σχέδια ποικίλουν, δίνοντάς μας αμέτρητους συνδυασμούς και στυλ.

-Πετσέτα μπάνιου. Απαραίτητο αξεσουάρ για τις εξορμήσεις στην παραλία. Καλό είναι να είναι μεγάλη και να μην σκεφτόμαστε τις κινήσεις μας όταν ξαπλώνουμε παρά την άνεσή μας και το μάυρισμά μας. Αν μάλιστα καταφέρουμε να συνδυάσουμε την πετσέτα μας με το μαγιό μας, ακόμη καλύτερα.

-Μαγιό. Φέτος στη μόδα είναι το ρετρό, πολύ περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Με έμφαση στο ολόσωμο ή σε μπικίνι με φαρδύ κάτω μέρος τύπου pin up.

-Τζην σορτσάκι. Χωρίς αυτό δεν πάμε πουθενά αυτό το καλοκαίρι. Προκειμένου να κολακεύει κάθε σιλουέτα ας προτιμήσουμε ψηλοκάβαλο σορτς σε κλασικό ντένιμ ή ξεβαμμένη απόχρωση- όχι πολύ κοντό!

-Τσάντα θαλάσσης. Επιλέξτε μία μεγάλη, μονόχρωμη τσάντα κατά προτίμηση ή σε ουδέτερη απόχρωση ώστε να καταφέρετε να είστε καλαίσθητες ακόμη και στην παραλία ή στη βόλτα. Δώστε βάση στους συνδυασμούς και αποφύγετε τα φαμφαριζέ εμπριμέ.

-Μάξι φόρεμα. Το απόλυτο θηλυκό ρούχο του καλοκαιριού. Είτε εμπριμέ είτε μονόχρωμο, μπορεί να απογειώσει το στυλ και τη γενικότερη εμφάνισή σας από το πρωί ως το βράδυ.

-Σαγιονάρες. Χωρίς flip-flops η μέρα δεν βγαίνει. Είτε πρόκειται για χρωματιστές πλαστικές είτε για δερμάτινες που θυμίζουν αρχαιοελληνικά σανδάλια- από την πόλη μέχρι και την παραλία είναι το πλέον must καλοκαιρινό παπούτσι, ενώ μπορείτε να προτιμήσετε crocs για ακόμη μεγαλύτερη άνεση.

-Πλατφόρμες. Για βραδινές και λίγο πιο γυναικείες εμφανίσεις, αλλά και για το απαραίτητο επιπλέον ύψος που όλες αποζητάμε, ένα ζευγάρι άνετες πλατφόρμες με ξύλινο πάτο ή φελλό κρίνονται κάτι παραπάνω από χρήσιμες.

-Flats από herringbone rubber. Crocs για παιχνίδια στην παραλία, άνεση στο περπάτημα και στυλ με πολύ χρώμα!

-Φαρδιά παντελόνα. Είναι trend, που καταφέρνει να προσφέρει σχεδόν την ίδια αίσθηση με μία κομψή μάξι φούστα, που κερδίζει όμως επιπλέον πόντους στο θέμα άνεση.

-Sun dress. Κοντό συνήθως, αέρινο και άνετο φορεματάκι, είτε για την παραλία είτε για μία άκρως summer εμφάνιση.

-Chunky κολιέ. Το απόλυτο κόσμημα, που θα ολοκληρώσει και θα απογειώσει κάθε εμφάνιση, δίνοντας αυτό το extra twist που χρειάζεται!

ola

*Εμείς κάναμε διάφορους συνδυασμούς παίζοντας με κομμάτια που βρήκαμε στο polyvore.com, δημιουργώντας σύνολα και 'μιξάροντας' τις αγαπημένες μας επιλογές με τα νέα μοντέλα γυαλιών ηλίου Vogue Eyewear. Δείτε τις φωτό παραπάνω!

Διαβάστε ακόμη:

Τα prints της Mary Katrantzou τώρα και σε παπούτσια!

Vogue Άνοιξη/ Καλοκαίρι 2013: Για κομψές, δυναμικές, stylish παρουσίες

Jason Wu: Οι τσάντες που θα κρατήσουμε την ερχόμενη σεζόν